Avoimia liikuntaryhmiä, kuntosalikurssi ja palloiluryhmä ikäihmisille Lähiliikkuja-hankkeen syksyssä

Avoimia liikuntaryhmiä, kuntosalikurssi ja palloiluryhmä ikäihmisille Lähiliikkuja-hankkeen syksyssä

Avoimia liikuntaryhmiä, kuntosalikurssi ja palloiluryhmä ikäihmisille Lähiliikkuja-hankkeen syksyssä

Paltamon kunnan kaksivuotinen Lähiliikkuja-hanke tarjoaa syksyllä kaikille avoimia liikuntaryhmiä, matalan kynnyksen kuntosalikurssin sekä pelailu- ja palloiluryhmän ikäihmisille.

Kaikille avoimet liikuntaryhmät järjestetään Paltamon kirkonkylällä ja Kontiomäessä. Ryhmissä ulkoillaan ja liikutaan rennosti jokaiselle sopivalla tavalla. Kirkonkylän ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 11 - 11.45 kirjaston edessä 24.8. alkaen. Kontiomäen ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 10 - 10.45 Kontiomäen monitoimitalon edessä 25.8. alkaen. Toiminta jatkuu viikolle 48 saakka. Ohjelmaan voi tutustua täällä.

Matalan kynnyksen kuntosalikurssilla harjoitellaan pienryhmässä, jossa käydään läpi tavallisimmat kuntosalilaitteet ja opitaan kuntosaliharjoittelun perusteet. Kurssi sopii henkilölle, joka haluaa rauhalliseen tahtiin kokeilla kuntosaliharjoittelua liikkumismuotona. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa.

Kurssin aikataulu sopii yhteen Paltamon kunnan asiointiliikenne -palvelun kanssa. Kyydin voi tilata sen viimeistään kuljetusta edeltävänä päivänä (ma-pe klo 9 - 15) Mervi Heikkiseltä 040 160 1115. Huomioi asiointiliikenteen reitit ja aikataulut. Kyyti hakee sovitusti kotoa, tuo kuntosalin eteen ja liikuntatuokion päättyessä hakee kuntosalin edestä. Lisätietoa asiointiliikenteestä: https://www.paltamo.fi/asuminen-ja-ymparisto/asiointiliikenne.html 

Kurssi 1 maanantaisin klo 9.45-10.45 alkaen 23.8.
Asiointikyyti Melalahti–Raappananmäki–kirkonkylä

Kurssi 2 torstaisin klo 9.30-10.30 alkaen 23.9.
Asiointikyyti Kontiomäki–Saviranta–Mieslahti

Kurssi 3 perjantaisin klo 10.15-11.15 alkaen 22.10.
Asiointikyyti Kuuskanlahti–Pehkolanlahti–Länsiranta

Pelailu ja palloilu -ryhmä ikäihmisille kokoontuu tiistaisin alkaen 31.8. klo 16-17 Korpitien monitoimikeskuksen liikuntasalissa. Ryhmässä käydään läpi tuttuja palloilulajeja muunneltuna kaikille osallistujille sopiviksi (esim. kävelysähly ja istumalentopallo).

Lähiliikkuja-hankeen tavoitteena on kehittää varhaiskasvatuksen, perheiden ja ikäihmisten ulkoilu- ja luontoliikuntamahdollisuuksia sekä lisätä ulkoilun ja luonnon tuomia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Hankkeen rahoittajia ovat Paltamon kunta ja OKM.

Osallistumien ryhmiin on maksutonta. Osallistumiseen ei tarvita ennakkotaitoja, kokemusta tai hyvää kuntoa. Toteutuksessa huomioidaan koronarajoitteet.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen kaikkiin ryhmiin Laura Poikoselle sähköpostilla osoitteeseen laura.poikonen@paltamo.fi tai puhelimitse numeroon 044 750 0989.   

 

Takaisin uutisiin