Yrityspalvelut ja yritysten yhteystiedot

Työ ja elinkeinot

Kunnan yrityspalvelut

Paltamo on n. 3 100 asukkaan ja n. 200 yrityksen vireä, hyvän logistisen sijainnin kainuulainen kunta Oulujärven rannalla.

Keskustaajaman läpi kulkevat sekä Oulu–Kontiomäki -rautatieyhteys että valtatie 22 (Kajaani-Oulu) ja kantatie 78 (Paltamo-Rovaniemi). 

Paltamo on aktiivisten asukkaiden kunta, jonka vahvuuksia ovat myös viihtyisä ja luonnonläheinen ympäristö, vaihtelevat ja monipuoliset luonnonolosuhteet sekä hyvät peruspalvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.  

Oletko suunnittelemassa yrityksen perustamista Paltamoon? Onko sinulla kehitystarpeita toimivaan yritykseen?

Business Kainuu kokoaa yritysten palvelut yhteen osoitteeseen.
Tavoitteena on yrityspalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen. Business Kainuu on yrityspalvelutoimijoiden verkosto, jonka muodostaa laaja joukko asiantuntijoita eri organisaatioista.

Yritystulkki -palvelusta löydät helposti ja nopeasti ohjeita ja valmiita lomakkeita yritystoiminnan tueksi ja eri kehittämisen vaiheisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.

Korhonen Salla kehitysjohtaja

Yritysten yhteystietoja

Paltamolaisten yritysten yhteystietoja löydät uuden asukkaan tietopaketista täältä sekä koko Kainuun yritys- ja palveluhakemistosta täältä.

Jos huomaat virheellisen tiedon oman yrityksesi tiedoissa koko Kainuun yritys- ja palveluhakemistossa, toimi näin:

  1. Paina yrityksesi kohdalla ”ilmoita yritystietojen muutoksesta” painiketta (karttakuvan alla).
  2. Avautuvaan ikkunaan syötetään nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä mahdolliset lisätiedot.
  3. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää sähköpostitse sivuston ylläpitäjälle tiedon, että joku haluaa muuttaa yrityksen tietoja.
  4. Kun ylläpito on varmistanut, että henkilö kuuluu yrityksen henkilökuntaan, hänelle lähetetään sähköpostitse linkki lomakkeeseen, jonka täyttämällä yritys voi muuttaa tietojaan.
Mikäli yrityksen tietoja ei jostain syystä yritys- ja palveluhakemistossa ole, voit lähettää yrityksen tiedot (vähintään yrityksen nimi ja y-tunnus) sähköpostitse osoitteella rdservice@kamk.fi. Ylläpito käy lisäämässä tiedot.

Paltamon kunnan yrityspalveluja

Yrityspalveluseteli

Yrityspalvelusetelin tarkoituksena on vauhdittaa alueemme yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehittymistä, kansainvälistymistä, tuotekehitystä sekä innovaatiotoimintaa. Yrityspalvelusetelin avulla yrityksen käyttöön voidaan hankkia laadukasta, ulkopuolista osaamista ja erilaisia asiantuntijapalveluita. Seteli täydentää muita julkisrahoitteisia asiantuntijapalveluita. Huomioithan, että yrityspalveluseteliä tulee hakea 15.12. mennessä, kuluvaa vuotta.

Yrityspalvelusetelin hakuohje (pdf)

Yrityspalvelusetelin hakulomake

Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle.
Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit kehittää yritystoimintaasi tai suunnitella yrityksen perustamista.
Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin suunnitteluun.

Yritystulkki palveluun pääset tästä.

 

Paltamolainen yritys voi hakea kunnalta messuavustusta enintään 500 eur / yritys. Messuavustus on tarkoitettu esim. messupaikkamaksuun messutapahtumassa, jossa yrityksen esittely on pääasia. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää kuntaan ennen tapahtumaa. Avustus voidaan maksaa jälkikäteen kuitteja vastaan. 

Avustuksia myönnetään hakemusjärjestyksessä avustusmäärärahojen puitteissa.

Hakemukset ja lisätietoja kehitysjohtaja Salla Korhoselta, salla.korhonen@paltamo.fi, 044 2885 660

 

Lisää yrityspalveluja

Business Kainuu on kanava, jonka kautta löytyvät kaikki Kainuun alueen yrityspalvelut, asiantuntijat ja osaaminen. Löydät yhden osoitteen kautta palvelut kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin.

https://businesskainuu.fi

Innovaatioalustat Itä- ja Pohjois-Suomessa

Innovaatioalustat ovat yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä tukevia palveluja, jotka tarjoavat ympäristön muun muassa erilaisten kokeiluiden ja testien läpiviemiseksi sekä prototyyppien kehittämiseksi. Innovaatioalustat mahdollistavat myös uudenlaisten innovaatiokumppanuuksien ja -yhteyksien kehittymisen esimerkiksi julkisten ja yksityisten toimijoiden välille. Itä- ja Pohjois-Suomen alueella on rahoitettu systemaattisesti innovaatioalustojen rakentamista viime vuosina. Lähtökohtana on ollut uuden yritystoiminnan luominen sekä tukea pk-yrityksiä uusien tai paranneltujen tuotteiden, prosessien ja palveluiden tuottamisessa.

Innovaatioalustoja Kainuusta sekä muualta Itä- ja Pohjois-Suomesta löydät täältä

Kainuun Yrittäjät / Paltamon Yrittäjät

Järjestön tarkoituksena on asiantuntijana ja vaikuttajana:
- Parantaa yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä
- Lisätä yrittäjien painoarvoa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa
- Luoda myönteistä asennetta yrittäjyydelle
- Tuottaa jäsenpalveluita

Yhteystiedot:

Kainuun Yrittäjät
Kauppakatu 26 A 
87100 Kajaani

puhelin 044 728 7100

https://www.yrittajat.fi/kainuun-yrittajat

Paltamon Yrittäjät
sähköposti: yrittajaposti@gmail.com

Yritysten omistajanvaihdokset tarjoavat mahdollisuuden menestyvän liiketoiminnan pitkäjänteiseen rakentamiseen. Omistajanvaihdosneuvonta auttaa nykyistä tai tulevaa yrittäjää ensimmäisissä askeleissa kohti onnistunutta omistajanvaihdosta.

Uusi hakupalvelu kokoaa omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavat tahot. Mukana on yli 120 neuvojaa, jotka edustavat Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä ja niiden kehittämishankkeita, Uusyrityskeskuksia, kuntien elinkeinotoimia ja -yhtiöitä, ProAgriaa, Metsäkeskusta sekä muita omistajanvaihdosneuvontaa antavia julkisia ja yksityisiä tahoja.

Hakupalvelun esittelyvideon löydät täältä.

 

ProAgria

ProAgria tarjoaa palveluja ja osaamista maatalouden ja yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen.

Valtion tukemat Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu suomalaisille pk-yrityksille, joilla on potentiaalia liiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen sekä työllistämiseen.

https://ita-suomi.proagria.fi/asiantuntijapalvelut/haluatko-kehittaa-yritystasi

https://ita-suomi.proagria.fi/kehitystoiminta-ja-hankkeet

PROYRITYS KAINUU II -HANKE 1.3.2018 - 31.12.2021

Käytännönlähteistä tukea yritystoiminnan aloittamiseen ja muutostilanteisiin

Hankkeen kehittämisalaa ovat  maaseudun pienyritysten ja monialaisten maatilojen alkuvaiheen neuvonnan rinnalla erityisesti yritysryhmähankkeiden aktivointi.

Hankkeen piirissä on Kajaanin asemakaava-alueen ulkopuolelle sijoittuva yritystoiminta alle 50 työntekijän yrityksissä. Toimialoja ei ole rajattu.

https://ita-suomi.proagria.fi/hankkeet/proyritys-kainuu-ii-hanke-5890

TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palvelut

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Ota mahdollisimman aikaisin yhteyttä alueesi työ- ja elinkeinotoimistoon. Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa tai työttömyysturvaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät.

Tutustu tarkemmin TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palveluihin.

Yrityssuomi.fi -palvelu

Yritys-Suomi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Yrityssuomi.fi on käyttäjälle maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja palveluja yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvattamiseen, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Verkkopalvelu sisältää myös asiointipalveluja ja lomakkeita. 

Yrityssuomi.fi -verkkopalvelusta saat yrityksen palvelut yhdestä osoitteesta.