Työllisyyspalvelut

Työ ja elinkeinot

Työllisyyspalvelut

Paltamon kunta tuottaa työllisyyspalvelut Paltamon lisäksi Hyrynsalmelle ja Ristijärvelle. Lisäksi Paltamon kunta tuottaa kuntoutus- ja eläkeselvittelypalveluja myös Puolangalle. Työllisyysohjaajat ja palveluohjaaja tukevat kuntalaisen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti eri elämäntilanteissa. He ovat apuna kaikissa työllistämiseen liittyvissä asioissa auttaen työn ja tekijöiden yhteensovittamisessa. 

Tietoa rekrytointipalveluista sekä työnhakijoille että työnantajille löytyy kattavasti RekryKainuuLive -hankkeen sivuilta. RekryKainuuLive-hankkeen esitteen löydät täältä.

Työnhakijan uusi asiakaspalvelumalli

Työnhakijan asiointi muuttuu toukokuun alusta 2022 alkaen. Uusi asiakaspalvelumalli tuo mukanaan henkilökohtaiset, tavoitteelliset, säännölliset kohtaamiset ja tiiviin tukiprosessin heti työnhaun alussa.

Uusi asiakaspalvelumalli otetaan käyttöön toukokuusta alkaen samanaikaisesti kaikissa TE-toimistoissa ja työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvissa kunnissa. Lue lisää täältä.

Valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut

Valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut antaa yleistä neuvontaa. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-16.15.

Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu:
suomeksi 0295 025 500
ruotsiksi 0295 025 510
englanniksi 0295 020 713
venäjäksi 0295 020 715

Työttömyysturvaneuvonta: 0295 020 701

Koulutusneuvonta: 0295 020 702

Uraohjaus, uraohjauksen psykologi: 0295 020 720 (ma ja to klo 12.00-16.00).

Työllisyyden kuntakokeilut 2021-2023

Kuntakokeiluissa tietyt TE-toimistojen tehtävät siirtyvät kuntien vastuulle kokeilujen ajaksi. Kokeiluissa tavoitellaan vahvempaa vaikuttavuutta työllisyyden edistämisessä sovittamalla yhteen valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja. Työllisyyskokeiluihin osallistuu 25 kuntakokeilualuetta ja 118 kuntaa tai kaupunkia.

Paltamon kunta on mukana Kainuun työllisyyden kuntakokeilussa. Kuntakokeilu käynnistyy maaliskuussa 2021 ja päättyy 30.6.2023. Kainuun työllisyyden kuntakokeilussa ovat mukana Kajaani, Sotkamo, Kuhmo, Suomussalmi, Paltamo, Hyrynsalmi ja Ristijärvi.

Työllisyyden kuntakokeilu on asiakaslähtöinen pilottihanke. Tavoitteena on aina mahdollisimman ripeä työllistyminen. Matka kohti työllistymistä saattaa sisältää kuitenkin useita eri askeleita, joilla parannetaan asiakkaan tilannetta. Avainasemassa on työnhakijoiden yksilöllinen palvelu.

Kuntakokeilussa panostetaan vahvaan alkuun. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas pyritään saamaan tehokkaasti eteenpäin. Kokeilu ei tuo asiakkaalle mitään lisävelvoitteita. Työttömän työnhakijan lakisääteiset velvoitteet ovat samat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille.

Kuntakokeilun asiakkaille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan.

AVI:n tiedote kuntakokeilujen laillisuusvalvonnasta löytyy täältä.

Työllisyyden kuntakokeilusta lisää TEM:n sivuilla.

Lisätietoja Kainuun kuntakokeilusta:
Milla Tikkanen, työllisyyspäällikkö, Kainuun kuntakokeilun koordinaattori
milla.tikkanen@kajaani.fi
044 - 421 4049
Kainuun kuntakokeilun www-sivuille pääset tästä.

Lisätietoja Paltamon, Hyrynsalmen ja Ristijärven kuntakokeilusta:
Salla Korhonen, kehitysjohtaja, Paltamon kunta
salla.korhonen@paltamo.fi
044 - 2885 660

Paltamon työllisyyden kuntakokeilun yhteystiedot:
(sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@paltamo.fi)

Niskanen Heli työllisyysohjaaja
Kaartinen Kerttu työllisyysohjaaja

Eläke- ja kuntoutusselvittelyt

Leinonen Marja palveluohjaaja

Esimies

Korhonen Salla kehitysjohtaja
Heikkinen Miia työllisyysohjaaja
Kaartinen Kerttu työllisyysohjaaja