Harrastamisen Suomen malli

Hyvinvointi ja terveys

Kuva

 

Harrastamisen Suomen malli

Kainuu on saanut 380 000 euron avustuksen Suomen mallin harrastustoiminnan järjestämiseen lukuvuodelle 2021 - 2022 yhdessä Paltamon, Kajaanin, Sotkamon, Suomussalmen ja Hyrynsalmen kunnan kanssa. Uusi rahoituskausi käynnistyy kevätlukukaudelle 2023, jonne pyrimme lisäämään harrastustarjontaa.

Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Mallilla halutaan tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa.

Malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat paikalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Paltamossa suosituimpia olivat eläinkerho, kamppailulajit, tanssi, jääkiekko ja harrastus, jossa voi kokeilla monia eri lajeja. Lisätietoja https://minedu.fi/suomen-malli

Harrastukset alkavat joustavasti syyskuussa ja loppuvat viimeistään toukokuussa. Koulujen lomaviikoilla toimintaa ei järjestetä. Toiminta tapahtuu koulupäivien yhteydessä koulujen tiloissa tai välittömässä läheisyydessä. Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia ja osallistujat on vakuutettu tapaturmavakuutuksella toiminnan aikana. 

Vanhemmat: huomioittehan että odotusajat ovat vapaa-aikaa, jolloin valvontaa ei ole järjestetty ja oppilaat ovat vanhempien vastuulla. Varsinkin pienempien oppilaiden kohdalla on hyvä ohjeistaa, että odotusajalla ollaan rauhassa, tehdään läksyjä tai odotetaan harrastuksen alkua häiriköimättä muiden oppitunteja. Esim. kirjasto ja nuorisotilat ovat käytettävissä aukiolojen mukaan.

  • Lukujärjestyksen löydät tästä.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu kerhoon/harrastuksiin erikseen jokaisen kerhon tiedoista. Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittaudu nopeasti viimeistään kahta päivää ennen kerhon alkua. Tietosuojarekisterin löydät täältä.

Harrastuksissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia, ja ohjaajia on ohjeistettu toiminnan turvalliseen järjestämiseen. 

 

Lisätietoja toiminnasta antaa

Härkönen Jenna hyvinvointiaktivaattori

Yläkoululainen tule mukaan harrastamaan Taekwon-Do:ta!

Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, jossa opetellaan monipuolisesti lajiharjoitteiden perustekniikkaa, potkuja, liikesarjoja, ottelua, itsepuolustusta sekä kohotetaan lihas- ja kestävyyskuntoa. Taekwondo sopii kaikille kamppailulajeista kiinnostuneille. Harrastus alkaa viikolla 36  ma 5.9.2022. Mukaan tarvitset liikuntaan sopivan vaatetuksen ja juomapullon.

Taekwon-Do ma klo 14.45-15.45 yläkoulu Korpitien monitoimikeskus liikuntasali. Ilmoittaudu tästä

Yhteyshenkilö/ohjaaja: Jari Karjalainen 040 840 9408, karjalainen.jari@hotmail.com

Kerhoon osallistujille on tarjolla välipala klo 13-14.30 Korpitien monitoimikeskuksen ruokalassa. Ruuhkien välttämiseksi suositeltavaa on, että välipalalla käydään klo 12.45-13.30.

Alakoululainen, tule mukaan sporttikerhoon!

Sporttikerhossa pääpainona on erilaiset lajit, joita kokeilemme osallistujien toiveiden mukaan. Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet.

Tervetuloa mukaan liikkumaan ja pelailemaan. Harrastukset alkavat viikolla 36 torstaina 8.9.2022.

  • Sporttikerho to klo 14-15 alakoulu Korpitien monitoimikeskus liikuntasali. Ilmoittaudu tästä.  (ilmoittaudu ti 6.9. mennessä)

Yhteyshenkilö/ohjaaja Karri Hentilä ohjaus@kajaaninhaka.fi p. 040 5343 049

Kerhoon osallistujille on tarjolla välipala klo 13-14.30 Korpitien monitoimikeskuksen ruokalassa. Ruuhkien välttämiseksi suositeltavaa on, että välipalalla käydään klo 12.45-13.30.

Tule mukaan sporttikerhoon!

Sporttikerhossa pääpainona on erilaiset lajit mm. yleisurheilu, jousiammunta ja palloilulajit, joita kokeilemme osallistujien toiveiden mukaan. Mukaan tarvitset liikuntavarusteet. Tervetuloa mukaan liikkumaan ja pelailemaan. Harrastus toteutuu vuoroviikoin 1-3 lk ja 4-6 lk oppilaille alkaen viikolla 36.  

1-2 lk parilliset viikot alkaen ma 5.9. klo 13-14  Kontiomäen koulu. Ilmoittaudu suoraan ohjaajalle (ilmoittaudu ti 6.9. mennessä)

3-6 lk parittomat viikot alkaen pe 16.9. klo 13-14 Kontiomäen koulu. Ilmoittaudu suoraan ohjaajalle (ilmoittaudu ti 6.9. mennessä)

Yhteyshenkilö/ohjaaja: Pasi Kortelainen p. 044 3279 715, pasikortelainen@hotmail.com

Kerhoon osallistujille on tarjolla välipala ennen harrastusta.

Alakoululainen, tule mukaan eläinkerhoon!

Eläinkerhossa tutustumme erilaisiin eläimiin esimerkiksi leikkien, askarteluiden sekä tietoiskujen kautta. Myös eläinvieraat kerhossa ovat mahdollisia. Tutustuttavat eläimet valitsemme kerholaisten kanssa yhdessä.  Harrastukset alkavat viikolla 36.

Eläinkerho ti klo 14-15.30 alakoulu Korpitien monitoimikeskus käsityöluokka. Ilmoittaudu tästä. (ilmoittaudu pe 2.9. mennessä)

Yhteyshenkilö/ohjaaja Anu Niskanen p. 0440 871303, paltamo@4h.fi

Kerhoon osallistujille on tarjolla välipala klo 13-14.30 Korpitien monitoimikeskuksen ruokalassa. Ruuhkien välttämiseksi suositeltavaa on, että välipalalla käydään klo 12.45-13.30.

Lisäksi kouluissa on muita kerhoja. Kerhot ja ajankohdat päivittyvät alle. Lisätietoja koulun kerhoista saat apulaisrehtori Kaisa Toivoselta p. 044 750 0727.

 

Lisäksi paltamolaisilla on mahdollisuus osallistua Kajaanin kaupungin järjestämään Minecraft-kerhoon kotoa omalla koneella. Toiminta toteutetaan yli kuntarajojen.

Minecraft-kerhossa rakennamme yhdessä ryhmän toiveiden mukaisesti erilaisia rakennelmia. Creative ja survival -pelimuotojen lisäksi leikimme perinneleikkejä, kuten piilosta. Kerhoissa käymme läpi myös hyvinvoinnin merkitystä osana pelaamista. Jos sinä tykkäät Minecraft-pelistä, tämä kerho on juuri sinulle tarkoitettu. Kerho alkaa syyskuussa. 

Minecraft kerho 1.-6. luokkalaisille Pvm: Torstai Klo: 17.00 - 18.00 Paikka: Kotoa osallistuminen / omalla koneella Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/D112A9A5E6DB3184

Laitteisto: Tietokone + Headset, Peli: Minecraft Java versio, Keskustelu: Discord / UNI Gaming serveri