Kesätapahtumat

Matkailu ja vapaa-aika

Jättiläisten kesän kuvia
Jättiläisten kesän kuvia
Jättiläisten kesän kuvia

 

Kesätapahtumat Paltamossa

 

Paltamon kunta järjestää yhdessä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa kesäisen tapahtumakokonaisuuden, joka alkaa toukokuisilta Norssikarnevaaleilta ja kestää elokuulle. Koettavana on tuulahduksia maailmalta ja rikasta paikalliskultturia. Pieneksi pitäjäksi Paltamossa tapahtuu paljon! Ihastu ja tempaudu mukaan nauttimaan kesä-Paltamosta!

 

Muutokset mahdollisia. 

 

Toritoiminta kesällä 2022

 

Kesätapahtumia Paltamossa 2022

Paltamon kesätapahtumien kimara alkaa 14.5. Eino Leino -puistossa Norssikarnevaaleilla, jolloin herkutellaan paistetulla norssilla, koetaan keväistä toritunnelmaa ja pannaan jalalla koreasti Kainuun viihdesolistien karaoketansseissa - aiempaa isommalla tanssilavalla. Tapahtumassa valitaan myös Vuoden Norssi-emäntä tai -isäntä.  

Ohjelma:
Klo 9  Torimyynti alkaa
Klo 10  Paistetun norssiherkun myynti, Paltamon Lions Club ry
Klo 12  Avaussanat
Norssi-isännän tai -emännän valinta, Paltamo-Seura ry
Klo 12-15   Karaoketanssit, Kainuun viihdesolistit ry
Klo 15  Tapahtuma päättyy
Klo 18 JATKOT Vaarantalolla karaoken merkeissä

Oheisohjelmaa järjestämässä mm. Eläkeliiton Paltamon yhdistys ry, Paltamon 4H-yhdistys ry, Paltamo Golf ry, Paltamon Luonto ry, Paltamon kesäteatteri ry, Paltamon Tules & Reuma ry, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Paltamon osasto ry ja Vaarojen vaeltajat ry.

Muutokset mahdollisia.
 

Kiehimänjoen juoksu järjestetään ensimmäistä kertaa 21.5. Matkana on puolimaraton.

Puolimaratonin aikana tutuksi tulevat Paltamon vesistömaisemat ja Leppikosken voimala, jonka yli menevää siltaa juoksu kulkee. Tapahtuman ohessa on myös lapsille oma pieni juoksukisa, josta jokainen saa palkinnon. Tervetuloa juoksemaan tai kannustamaan!

Kiehimäjoen vartta myötäilevän juoksutapahtuman järjestää Paltamon Urheilijat ry.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.paltamonurheilijat.fi

Avoimet kylät -päivä on tapahtuma, joka järjestetään 11.6.2022 valtakunnallisesti jo 8. kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa.

Vaarankylä osallistuu tapahtumaan. Tutustu ohjelmaan vaarantalo.fi ja Facebook @Vaarantalo/Vaarankylän kyläyhdistys

Paltamon kotiseutumuseo on avoinna 29.6.–29.7. arkisin klo 11-17, heinäkuussa keskiviikkoisin klo 11-19.
Seuraa Paltamo-Seuran ilmoittelua paltamoseura.fi/museo

Vaarankylällä vietetään perinteikkäitä juhannusjuhlia lentopalloillen, kokkoa polttaen ja karaokea laulaen.

Lisätietoja:

Eilisen lapset -lelunäyttely

Tervetuloa kokemaan kesän ihmeitä Eilisen lapset ja Leikityt lelut -näyttelyyn Suomen pohjoisimpaan lelumuseoon!

Metelin Kanerva, Golftie 3

Avoinna 28.6.-31.7.2022 tiistaista sunnuntaihin klo 12-18. Ryhmille (vähintään 10 h tai 50 €) näyttely on avoinna muulloinkin sopimuksen mukaan. Korona-ajan muutokset huomioidaan. Seuraa www.tapahtumienkainuu.fi.

Pääsymaksu 5 €. Käteinen tai Mobile Pay. Alle 2 v ilmaiseksi.

Näyttelyssä on kipsisiä lapsi- ja eläinpatsaita, nukkeja, nalleja, puuheppoja ja mekaanisia leluja 1900-luvun alkupuolelta. Yhdessä pihapiirin pikkutaloista on vanhoja paperinukkeja, kiiltokuvia, muistokirjoja sekä keraamikko Svante Turusen pieniä bambi- ja muita eläinfiguureja. Aukioloaikoina asiakkaita palvelee myös pihakirppis, jolta voi tehdä jopa antiikkisia löytöjä.

Meteli Seis ry // www.meteliseis.com // FB Meteli seis // Instagram meteliseis // meteliseis at meteliseis.com // p. 044 021 1907

 

www.meteliseis.com

Lasten kesätapahtuma la 2.7.
Eino Leino -puistossa

klo 9 alkaen toritoimintaa 
klo 11-13 talutusratsastusta
klo 12 Mimmit
klo 13 Ruisku

Muutokset mahdollisia.

VAPAA PÄÄSY - TERVETULOA!

Lauantai 2.7. on lasten ja perheiden tapahtumapäivä. Esiintyjäksi saamme Mimmit, jotka pulppuavat laulua ja tanssia saaden yleisön hyvälle tuulelle. Duon ilmava luomusoundi on balsamia aikuiseenkin korvaan. Viihdyttämisen huippuosaaja Ruisku tempaa lapset mukaansa vauhdikkaaseen esitykseen: Mitä pitääkään sisällään palomiehen liikuntatunti lasten avustuksella? Kuinka kovaa saadaan lapset huutamaan? Erittäin rytmikäs musiikki ei jätä ketään ketään kylmäksi. 

Oheisohjelmassa mm. linnunpöntön rakennusta, tuntosarvityöpaja, pomppulinna, golfia, kesäherkuttelua, liikunnan iloa! Paikalla kirjastoauto! Kotiseutumuseo avoinna klo 11-15!

Ohjeisohjelmaa järjestämässä mm. MLL Paltamon yhdistys, Kainuun lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttura, Kivikylän kotipalvaamo, K-Market Tervatori, Liikenneturva, Musiikkiteatteri Kaparee & Paltamon harrastajateatteri, Paltamo Golf, Paltamon 4H-yhdistys, Paltamon Luonto, Paltamo-Seura, Sannan hevostoiminta ja Sykettä sydämeen -hanke.

 

Tapahtuman järjestää Paltamon kunta. Yhteistyökumppaneina ovat paikalliset yhdistykset.

Lisätietoja Facebook Paltamon kesätapahtumat 

*Kaikki muutokset mahdollisia koronatilanteen vuoksi*

 

 

 

Näyttelijä Seela Sella ja sopraano Pia Freund tulevat muusikkoystäviensä kanssa toteuttamaan Eino Leinon runouteen perustuvan esityksen Näin unta kesästä kerran. Selloa soittaa Louna Hosia ja pianoa Taina-Maaria Rautasuo. Esitykset ovat sunnuntaina 3. heinäkuuta klo 14 ja klo 17.

Paikka: Esitykset ja konsertit pidetään Melalahden Lahtelan talon (Melalahdentie 27) kesäkahvilan salissa (entinen osuuskauppa Elanto kylän rannan tuntumassa). 

Liput 15-20 euroa. Lippujen ennakkovaraukset: johanna.korhonen@verkkotie.fi tai puhelin 040 510 5906

 

Kutsumme kaikki Paltamon kesäasukkaat tapaamiseen uudelle kunnantalolle vaihtamaan ajatuksia ja kesäkuulumisia keskiviikkona 6.7. klo 11-12! 

Ilmoittauduthan järjestelyjen vuoksi ennakkoon viim. 27.6. minna.m.harkonen@paltamo.fi tai p. 044 750 0998. 

 

 

Eino Leinoa juhlitaan Paltamossa runoruhtinaan syntymäpäivänä 6.7. Ohjelma täydentyy kevään aikana. 
Ohjelmassa mm.

 • klo 11-12 Kesäasukastapaaminen uudella kunnantalolla, Salmelankuja
  Ilmoittaudu viim. 27.6. minna.m.harkonen@paltamo.fi

 • klo 13-14 Yhteislaulutilaisuus Leinon hengessä kesäteatterilla, Jokirannantie 2

 • klo 15-19.30 Eino Leino -erikoisristeily Metelinniemestä Melalahden perinnemaisemiin
  Risteily on tarkoitettu erityisesti paltamolaisille ja Paltamon kesäasukkaille. Liput 20 euroa, sitovat ilmoittautumiset viim. 1.6. minna.m.harkonen@paltamo.fi

  Ohjelma:
  klo 15:00 Lähtö Metelinniemi
  klo 16:30 Melalahti: tutustuminen taidenäyttelyyn ja kahvitarjoilu satamakahvilassa taitaidenäyttelyssä
  klo 17:30 Laiva lähtee Melalahdesta runoilija Leinon seurassa
  klo 19:30 Paluu Metelinniemeen

  Yhteistyökumppaneina Höyrylaiva Kouta ja Vaara-kollektiivi. 

 

Mattilan tilan rompepäivät järjestetään 9.7. klo 10-15 . Ohjelmassa on kilpailuja, karaoke, Ekokympin kierrätysinfoa sekä keittoa.
 
Tiedustelut: Eila Leinonen p. 040 5731657

Paltamon harrastajateatterin ohjelmistossa on ajankohtaiseen aiheeseen liittyvä kantaesitys "Aurinko, tuuli ja laulava lehmä" 16.7. – 31.7. Paltamon kesäteatterilla.

Lisätietoa 

Viulisti Natalia Vaskinova ja kitaristi Itzam Zapata konsertoivat sunnuntaina 17. heinäkuuta klo 15, konsertin nimi on Paltamo-Dubai-Paltamo. Viulisti Vaskinova on kotoisin Paltamosta ja työskentelee nykyään Dubaissa. Vaskinova ja Zapata soittavat kesäisen letkeässä konsertissa mm. Bartokia, Piazzolaa, De Fallaa ja Zapatan uuden teoksen.

Paikka: Esitykset ja konsertit pidetään Melalahden Lahtelan talon (Melalahdentie 27) kesäkahvilan salissa (entinen osuuskauppa Elanto kylän rannan tuntumassa). 

Liput 15-20 euroa. Lippujen ennakkovaraukset: johanna.korhonen@verkkotie.fi tai puhelin 040 510 5906

 

 

Uuran perinnepäivää vietetään 23.7.2022.

Ohjelmassa: Nykyisten ja entisten kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden ja lomalaisten tapaaminen. Perinneruoka, leikkiä ja laulua.

Tiedustelut 0500 179534

Oulujärven kuninkuudesta kisataan 29. - 30.7. Kuhakunkussa.
Paltamo Rock toteutuu Kuhakunkun yhteydessä pe 29.7. ja bileitä on lupa odottaa la 30.7.

Virittäydy tunnelmaan radioitse Kuhan FM  valikoiduilla kuuntelualueilla kesällä 2022.

Lisäinfoa:
www.kuhakunkku.fi

 

 

 

 

Paltamon kunta järjestää lapsille mato-ongintakisan lauantaina 30.7. klo 17-18 Kuhakunkku-tapahtuman yhteydessä Kiehimäjoen rannalla (tervavene talaksen tienoilla).

Ennakkoilmoittautuminen viim. 29.7. klo 12 nuoriso-ohjaaja Katariina Mikkoselle katariina.mikkonen@paltamo.fi tai 044 750 0844. 

Kaikki osallistujat palkitaan - Tervetuloa koettamaan kalaonnea!

Paltamon kunta tarjoaa Kuhakunkku-tapahtumassa ETTAn keikan lauantaina 30.7. klo 23 Eino Leino -puiston esiintymislavalla. 

Monipuolisuudellaan ihastuttava Etta julkaisi genrerajoja rikkovan debyyttialbuminsa Tyttö kesäkuussa 2021 ja se vakiinnutti hänen asemansa yhtenä tämän hetken mielenkiintoisimpana artistina.

Vapaa pääsy!

Kuva: Warner Music

Niskalan perinteinen pihakirppis ja tallitupa järjestää avoimet ovet ja kahvion
lauantaina 2.7.2022 klo 12-16 osoitteessa Uvantie 135.

Tervetuloa! 

Muulloin sopimuksen mukaan p. 050 336 8718

Paltamo-Seura toteuttaa seminaarin Heikki Meriläisen juhlavuonna. Se järjestetään Mieslahdessa lauantaina 6.8.2022. Lisätietoa tulossa paltamoseura.fi

Härkönen Minna viestintäsuunnittelija, kulttuurivastaava