Autioniemeen on avattu kävely- ja maastopyöräreitti

Autioniemeen on avattu kävely- ja maastopyöräreitti

Autioniemeen on avattu kävely- ja maastopyöräreitti

Autioniemeen on rakennettu talven aikana kävely- ja maastopyöräreitti. Reitti on rakennettu ELY:n maatalousrahaston sekä Oulujärvi Leaderin osarahoittaman hankkeen tuella. Rakentamisessa on hyödynnetty jo olemassa olleita polkujen pohjia. Reitin alkuun on tehty paikoitusalue, ja reitti on merkitty puisin nuoliopastein sekä kuvallisin kyltein. Kylttien ja nuoliopasteiden lisäksi reitin varrella on sinisiä kuitunauhoja reitin merkiksi.

Autioniemeen käännytään VT22:lta Koikerolahdentielle. Reitin alkuun on tehty paikoitusalue, jossa sijaitsee myös reitin opastaulu. Teiden risteyksiin on tulossa myöhemmin sulan maan aikana opasteita reitin suuntaan. Lisäopasteita on tulossa tarpeen mukaan reitin varrelle, ja opastusta kehitetään edelleen käyttäjäpalautteen perusteella.

Reitti on sekä kesä- että talvikäytössä. Talvikaudella reittiä kunnossapidetään lumitilanteen mukaan arkisin. Reitin läheisyydessä sijaitsee myös Paltamon Moottorikerho/Urheiluautoilijat ry:n laavu, jota voi käyttää omatoimiperiaatteella esim. makkaranpaistoon eli jokainen tuo omat pilkkeet tullessaan ja vie roskat mennessään. Laavun paikka on merkitty opastauluun.

Reittitiedot löydät myös täältä.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Salla Korhonen, salla.korhonen@paltamo.fi, 044 2885 660
Rakennusmestari Mervi Kilpeläinen, mervi.kilpelainen@paltamo.fi, 044 2885 512

 

             

Takaisin uutisiin