Autioniemen kävely- ja maastopyöräreitti

Retkeily

Autioniemen kävely- ja maastopyöräreitti

 

Autioniemen kävely- ja maastopyöräreitti

Autioniemeen on rakennettu talven aikana kävely- ja maastopyöräreitti. Reitti on rakennettu ELY:n maatalousrahaston sekä Oulujärvi Leaderin osarahoittaman hankkeen tuella. Rakentamisessa on hyödynnetty jo olemassa olleita polkujen pohjia. Reitin alkuun on tehty paikoitusalue, ja reitti on merkitty puisin nuoliopastein sekä kuvallisin kyltein. Kylttien ja nuoliopasteiden lisäksi reitin varrella on sinisiä kuitunauhoja reitin merkiksi.

Autioniemeen käännytään VT22:lta Koikerolahdentielle. Reitin alkuun on tehty paikoitusalue, jossa sijaitsee myös reitin opastaulu. Teiden risteyksiin on tulossa myöhemmin sulan maan aikana opasteita reitin suuntaan. Lisäopasteita on tulossa tarpeen mukaan reitin varrelle, ja opastusta kehitetään edelleen käyttäjäpalautteen perusteella.

Reitti on sekä kesä- että talvikäytössä. Talvikaudella reittiä kunnossapidetään lumitilanteen mukaan arkisin. Reitin läheisyydessä sijaitsee myös Paltamon Moottorikerho/Urheiluautoilijat ry:n laavu, jota voi käyttää omatoimiperiaatteella esim. makkaranpaistoon eli jokainen tuo omat pilkkeet tullessaan ja vie roskat mennessään. Laavun paikka on merkitty opastauluun.

Reitin lähtöpiste kartalla: https://goo.gl/maps/GBgaE3cJcWv2UHeX8

Siirtymäreitti Autioniemestä kirkonkylän pururadalle kartalla.

Reittikuvaus outdooractive sivustolla.
Reittikuvaus pdf

Paltamon pyöräilyreittiesite pdf

Korhonen Salla kehitysjohtaja
Kilpeläinen Mervi rakennusmestari, kunnallistekniikka