Yrityspalvelut

Kunnan yrityspalvelut

Paltamo on n. 3 300 asukkaan ja n. 200 yrityksen vireä, hyvän logistisen sijainnin kainuulainen kunta Oulujärven rannalla.

Keskustaajaman läpi kulkevat sekä Oulu–Kontiomäki -rautatieyhteys että valtatie 22 (Kajaani-Oulu) ja kantatie 78 (Paltamo-Rovaniemi). 

Paltamo on aktiivisten asukkaiden kunta, jonka vahvuuksia ovat myös viihtyisä ja luonnonläheinen ympäristö, vaihtelevat ja monipuoliset luonnonolosuhteet sekä hyvät peruspalvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.  

Oletko suunnittelemassa yrityksen perustamista Paltamoon? Onko sinulla kehitystarpeita toimivaan yritykseen?

Kainuussa yrityksiä palvelevien tahojen yhteystiedot löydät täältä: yrityspalvelukartta.fi

Yritystulkki -palvelusta löydät helposti ja nopeasti ohjeita ja valmiita lomakkeita yritystoiminnan tueksi ja eri kehittämisen vaiheisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.

Korhonen Salla kehitysjohtaja

Paltamolaisten yritysten yhteystietoja löydät mm. Suomen yrittäjien jäsenyritysten yhteystietolistasta. Uusi Kainuun alueen yritys- ja palveluhakemisto valmistuu lähiaikoina ja julkaistaan myös tällä sivustolla.

Paltamon kunnan yrityspalveluja

Yrityspalveluseteli

Yrityspalvelusetelin tarkoituksena on vauhdittaa alueemme yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehittymistä, kansainvälistymistä, tuotekehitystä sekä innovaatiotoimintaa. Yrityspalvelusetelin avulla yrityksen käyttöön voidaan hankkia laadukasta, ulkopuolista osaamista ja erilaisia asiantuntijapalveluita. Seteli täydentää muita julkisrahoitteisia asiantuntijapalveluita.

Yrityspalvelusetelin hakuohje (pdf)

Yrityspalvelusetelin hakulomake

Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle.
Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit kehittää yritystoimintaasi tai suunnitella yrityksen perustamista.
Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin suunnitteluun.

Yritystulkki palveluun pääset tästä.

 

Paltamolainen yritys voi hakea kunnalta messuavustusta enintään 500 eur / yritys. Messuavustus on tarkoitettu esim. messupaikkamaksuun messutapahtumassa, jossa yrityksen esittely on pääasia. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää kuntaan ennen tapahtumaa. Avustus voidaan maksaa jälkikäteen kuitteja vastaan. 

Avustuksia myönnetään hakemusjärjestyksessä avustusmäärärahojen puitteissa.

Hakemukset ja lisätietoja kehitysjohtaja Salla Korhoselta, salla.korhonen@paltamo.fi, 044 2885 660

 

Lisää yrityspalveluja

I4B - Ideasta bisnekseksi -hanke

  • Ideasta bisnekseksi (I4B) -hankkeen tehtävänä on uusien ideoiden kehityksen aktivointi, tukeminen, nopeuttaminen ja laadun parantaminen. (01.09.2018 – 31.08.2021). Hankkeen hallinnoijana toimii Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy.
  • Ajankohtaisen uuden tiedon hakeminen, kokoaminen ja välittäminen yrityksille ja muille toimijoille 
  • Selvittää parhaat rahoitusmahdollisuudet idean eteenpäin viemiseksi; etsii mahdollistajia 
  • Aktivoi ja ohjaa yrityksiä hyödyntämään jo olemassa olevia eri toimijoiden rahoitus- ja kehityspalveluja 
  • Aktivoi ja ohjaa yrityksiä ja idean haltijoita tutkimus- ja oppilaitosyhteistyöhön 
  • Kehittää osaamista ja verkostoja innovaatioiden kaupallistamiseen mm valmennusten muodossa 
  • Hakee tarpeeseen parhaat saatavilla olevat substanssiasiantuntijat 
  • Edistää Kainuun maakunnallisen rahaston syntymistä tukemaan ja monipuolistamaan innovaatiotoimenpiteiden rahoitusmahdollisuuksia

Pauli Piilma
projektipäälikkö
Ideasta bisnekseksi - I4B
Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy
PL 52 (Ketunpolku 1, Tieto 2-rakennus)
87101 Kajaani
Puh. 044 551 2921
pauli.piilma@kamk.fi
www.kamk.fi

TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palvelut

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Ota mahdollisimman aikaisin yhteyttä alueesi työ- ja elinkeinotoimistoon. Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa tai työttömyysturvaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät.

Tutustu tarkemmin TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palveluihin.

Yrityssuomi.fi -palvelu

Yritys-Suomi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Yrityssuomi.fi on käyttäjälle maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja palveluja yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvattamiseen, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Verkkopalvelu sisältää myös asiointipalveluja ja lomakkeita. 

Yrityssuomi.fi -verkkopalvelusta saat yrityksen palvelut yhdestä osoitteesta.

Innovaatioalustat Itä- ja Pohjois-Suomessa

Innovaatioalustat ovat yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä tukevia palveluja, jotka tarjoavat ympäristön muun muassa erilaisten kokeiluiden ja testien läpiviemiseksi sekä prototyyppien kehittämiseksi. Innovaatioalustat mahdollistavat myös uudenlaisten innovaatiokumppanuuksien ja -yhteyksien kehittymisen esimerkiksi julkisten ja yksityisten toimijoiden välille. Itä- ja Pohjois-Suomen alueella on rahoitettu systemaattisesti innovaatioalustojen rakentamista viime vuosina. Lähtökohtana on ollut uuden yritystoiminnan luominen sekä tukea pk-yrityksiä uusien tai paranneltujen tuotteiden, prosessien ja palveluiden tuottamisessa.

Innovaatioalustoja Kainuusta sekä muualta Itä- ja Pohjois-Suomesta löydät täältä

Kainuun Yrittäjät

Järjestön tarkoituksena on asiantuntijana ja vaikuttajana:
- Parantaa yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä
- Lisätä yrittäjien painoarvoa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa
- Luoda myönteistä asennetta yrittäjyydelle
- Tuottaa jäsenpalveluita

Yhteystiedot:
Kauppakatu 26 A 
87100 Kajaani

puhelin 044 728 7100

https://www.yrittajat.fi/kainuun-yrittajat