Vaarantalon hyvinvointipolku

Retkeily

Kuvakooste

 

Vaarantalon hyvinvointipolku

Lähtöpiste Vaarantalon takaa, kartassa merkittynä punaisella A:lla. Reitti palaa takaisin Vaarantalon pihapiiriin. Polku on helppokulkuinen, 2.2 km pitkä ja merkitty sinisin puihin maalatuin merkein. Vaarantalon pihapiiristä löytyy myös wc ja kota, joka on vapaasti käytettävissä.

"Tämän polun tarkoituksena on tuottaa hyvää oloa. Tutkimusten mukaan luonnossa oleminen ja luonnon tarkkailu rauhoittavat ja lievittävät stressiä. Luonto tarjoaa virikkeitä monille aisteille ja kohottaa mielialaa. Polulla on pysähtymispaikkoja ja harjoituksia. Niiden tarkoituksena on auttaa kulkijaa tutustumaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Harjoitukset ovat kokemuksellisia ja jokainen voi ymmärtää ne omalla tavallaan. Kun on tehnyt kierroksen hyvinvointipolulla ja oppinut kenties jotain uutta, voi olla ylpeä itsestään, jos avautui uusille ajatuksille, mutta ei sekään haittaa, jos mieli ei saanut virikkeitä polun varrelta. Pääasia on, että tuli lähdettyä ulkoilemaan."

Lähde ja lisätietoja:

Vaarantalo

Kainuun nuotta

Paltamon Ekomuseon video Vaarantalon hyvinvointipolusta:

 

Polun lähtöpiste merkitty punaisella A:lla.

Tapio Oy ja Suomen metsäkeskus ovat suunnitelleet maanomistajien käyttöön hyvinvointipolkuja Luontomatkailu ja METSO –hankkeessa, joka toteutettiin vuosina 2014-2016. Hanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriö METSOohjelman kehittämisvaroista. Vaarankylän kyläyhdistys hankki Leader-rahoituksella kyltit, raivasi polun ja pystytti kyltit talkoilla. Hankkeen valtakunnallisessa loppuraportissa Vaarankylän hyvinvointipolku on nostettu esimerkkipoluksi ja raportti on luettavissa netissä osoitteessa https://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/metso-hyvinvointipolku-valmis-nettiin.pd