Hakasuon luonto- ja kotiseutupolku

Retkeily

Autioniemen kävely- ja maastopyöräreitti

 

Hakasuon luonto- ja kotiseutupolku

Lähtöpiste Hakasuon myllyltä. Myllyn pihapiiristä löytyvät nuotiopaikka ja wc sekä parkkitilaa. Päiväretkikohteeksi sopiva polku kiertää noin 6km pituisen reitin vaihtelevassa maastossa polkuja ja metsäteitä pitkin Varisjoki vartta pitkin Ruukin raunioille ja sieltä Kivesjärven rantaan. Hotellinkosken läheisyydessä on pöytä ja penkit taukoa varten. Kivesjärven rannalla luontopolulta lähtee lyhyt pistopolku, joka nousee maisemapaikalle.

Polku on merkitty oranssein merkein ja sen varrella on opastauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja kohteista. Pääosin polku on helppo - keskivaikea kulkuinen. Reitin alkupäässä polku on varsin juurakkoinen ja paikoitellen on kosteita kohtia, jonka vuoksi suositellaan vedenpitäviä kenkiä. 

Reitti on yksi Oulujärvi Leaderin alueella (Kajaanin maaseutualue, Puolanka, Paltamo ja Vaala) sijaitsevista matalankynnyksen retkeilyreiteistä. Se soveltuu hyvin esimerkiksi ikääntyvien ja perheiden luontoliikuntapaikoiksi, joten lähde luontoon yksin tai yhdessä ystävän, isovanhempien tai lasten kanssa! Muut matalankynnyksen reitit löydät täältä.

Luonto- ja kotiseutupolkua ylläpitää Hakasuon kyläyhdistys (yhteystiedot).

Lähde ja lisätietoja:

Hakasuon kyläyhdistys

Reittikuvaus Outdooractive-palvelussa

Hakasuon luonto- ja kotiseutupolku pdf

Kalalla Kainuussa

Retkipaikka

Tämä video vie polulta Kiveksen ruukin raunioille, Varisjoelle ja Kivesjärvelle, joten pääset tunnelmoimaan metsään jo ennakkoon. Videon on Paltamon kunnalle tuottanut Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervo. Oppaana on Sari Leinonen.

 

”Hakasuon mylly on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. Se sijaitsee näkyvällä paikalla tien varressa. Myllyn yhteydessä ollut sahahöylärakennus on purettu; ainoastaan runko on paikallaan. Rakennukset ovat valmistuneet 1899. Myllyssä on jauhettu viljaa liki sadan vuoden ajan. Mylly kuuluu lähellä sijaitsevaan Taipaleen tilaan.”

Lähde: Hakasuon kyläyhdistys