Uusi kunnantalo

Kunta ja hallinto

Kunnantalo kokonaisuudessaan uudessa maisemassa
Kunnantalon tummaksi maalattu hirsiseinä ja nimi
Kunnantalon aula

 

Paltamon kunnantalo 

Paltamon kunnantalo sijaitsee kirkonkylällä keskeisesti näkyvällä ja kulttuurihistoriallisesti merkittävällä paikalla (Salmelankuja 1). Kunnantalon palvelut tuotetaan terveellisissä, turvallisissa ja esteettömissä tiloissa. Paltamon kunnan, Kiinteistö Oy Kiehisen ja Kelan asiointipisteen lisäksi kunnantalolla palvelee kesäisin kesäinfo. 

Tutustu kunnantaloon esitteestä!

Kunnantalon on toteuttanut rakennusliike Halonen Oy ja rakennustyöt kestivät noin vuoden. Hankesuunnittelu käynnistettiin keväällä 2020. Runkovalinnassa on otettu huomioon rakennuksen kokonaisuuden tavoitteet, toimivuus ja turvallisuus. Materiaalivalinnalla haetaan myös pitkää elinkaarta ja matalia elinkaarikustannuksia sekä ilmastoystävällisyyttä. Hirsirungon on toimittanut ja pystyttänyt Kontiotuote Oy.

Hanke oli kustannuksiltaan noin 2,2 miljoonaa euroa. Rakennuksen bruttopinta-ala on noin 1 000 m2.

Pääsuunnittelija oli Tiina Sainila, Saika Design Oy, rakennussuunnittelija Mikko Kanninen, Saika Design Oy, LVIA-suunnittelija Sari Kauppinen LVI-suunnittelu Kaiplan Oy, rakennesuunnittelija Aleksi Rautiainen, Suunnitteluryhmä Karrak Oy, sähkösuunnittelija Jussi Lämsä LT-Suunnittelu Oy ja hankevaiheen suunnittelija Vaula Pulkkinen, Insinööritoimisto Savolainen Oy.

 

 

Ahoniemi Pasi kunnanjohtaja