Ylioppilaskirjoituksissa huipputulokset Paltamon lukiossa

Ylioppilaskirjoituksissa huipputulokset Paltamon lukiossa

Paltamon lukion ylioppilaskirjoituksissa on saatu aina hyviä tuloksia, mutta tänä vuonna menestys oli erityinen ja eiliset tulokset otettiin ilolla vastaan.

-Opiskelijan oma osuus on ratkaisevan tärkeä, luonnehtii rehtori Teuvo Heikura. Myös kokelaiden, opettajien ja kotiväen hyvä yhteistyö on ollut merkittävää.

-Tämän ikäluokan osaaminen ja yrittäminen on näkynyt koko lukion ajan: Opiskelijoilla on ollut tiedonhalua, intoa ottaa asioista selvää ja asettaa itselleen tavoitteita. He ovat jaksaneet panostaa kouluun, Heikura iloitsee.

-Vaikka opiskeluun tulikin äkillinen ja yllättävä muutos koronaepidemian vuoksi, he suhtautuivat tilanteeseen hyvin ja jaksoivat keskittyä ylioppilaskokeisiin.

Kainuun lukioiden vertailussa toiseksi parhaat arvosanat kirjoittanut Elina Leinonen toteaa, että olo on nyt helpottunut ja tyytyväinen:

-Kaikki kirjoitukset menivät kuten pitikin!

-Lukiossamme ilmapiiri on kannustava, opettajat päteviä ja aina apua saatavissa. Ne ovat pienen lukion etuja.

Samaa sanoo Heikura:

-Pienessä lukiossa opiskelijat opitaan tuntemaan hyvin jo perusopetuksen aikana, pystytään räätälöimään omia tukitoimia ja pitämään kaikki hyvin mukana.

Myös rauhallisuutta, toisiin tutustumisen helppoutta ja lyhyitä koulumatkoja Leinonen pitää kotilukiossaan erityisenä.

Lukion uusi opetussuunnitelma painottaa opiskelijan hyvinvointia. Tämä toimii lukiomme arjessa jo nyt osallisuuden, aktiivisuuden ja yhteisöllisyyden rinnalla, Heikura toteaa.

-Eilinen päivä alkoi kieltämättä tavallista paremmin, kun saatiin tietää kirjoitusten tuloksista, sanoo oppilaskunnan puheenjohtajana toiminut Jenni Laine.

-Lukiossamme opetuksen laatu on yksilöllistä ja henkilökohtaista. Lisäksi olemme järjestäneet opiskelun oheen paljon yhteisöllistä toimintaa ja monenlaisia kokemuksia, Laine kertoo.  

Elina Leinosen suunnitelmissa on pitää kesälomaa, tehdä hieman kesätöitä ja suunnata syksyllä energia- ja ympäristötekniikan opintoihin. Kaikesta kiinnostunut Jenni Laine on paraikaa töissä ja tähtää fysioterapiaopintoihon.

 

Kuva: Sonja Klemetti

Takaisin uutisiin