Vielä voi ilmoittautua harrastuskerhoon - parkouria, kuntosalia, elokuvaa, jousiammuntaa ja rokkaavaa kokkailua

Vielä voi ilmoittautua harrastuskerhoon - parkouria, kuntosalia, elokuvaa, jousiammuntaa ja rokkaavaa kokkailua

Vielä voi ilmoittautua harrastuskerhoon - parkouria, kuntosalia, elokuvaa, jousiammuntaa ja rokkaavaa kokkailua

Paltamo on saanut yhdessä Kajaanin, Sotkamon, Suomussalmen ja Hyrynsalmen kunnan kanssa 380 000 euron avustuksen Suomen mallin harrastustoiminnan järjestämiseen lukuvuodelle 2021–2022.

Harrastukset alkavat joustavasti elo-syyskuussa ja loppuvat viimeistään toukokuussa. Koulujen lomaviikoilla toimintaa ei järjestetä. Toiminta tapahtuu koulupäivien yhteydessä koulujen tiloissa tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia ja osallistujat ovat vakuutettu tapaturmavakuutuksella toiminnan aikana. Lukujärjestyksen Harrastamisen Suomen mallin harrastuksista ja koulujen kerhoista näet täältä. Ohjaajiksi on rekrytoitu paikallisia eri alojen ammattilaisia.

Ilmoittautuminen tapahtuu kerhoon/harrastuksiin erikseen jokaisen kerhon tiedoista, joihin pääset täältä. Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittaudu nopeasti. Voit ilmoittautua myös varalle!

Harrastuksissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia ja ohjaajia on ohjeistettu toiminnan turvalliseen järjestämiseen.

Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa. Malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat paikalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa parkour, kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, pelisuunnittelu ja koodaus sekä metsästys. Paltamossa parkour, kuntosali, palloilu, jousiammunta, kuvataide ja ruoan valmistaminen.

Lisää Suomen mallista ja koululaiskyselyn tuloksista voit lukea osoitteesta https://minedu.fi/suomen-malli

 

Lisätietoja toiminnasta antaa
Jenna Härkönen
hyvinvointiaktivaattori
jenna.harkonen@paltamo.fi
040 623 7272

Takaisin uutisiin