Varhaiskasvatuksen kesäajan hoidontarve ja poikkeusolojen järjestelyt

Varhaiskasvatuksen kesäajan hoidontarve ja poikkeusolojen järjestelyt

Varhaiskasvatuksen asiakastiedote 17.4.2020

Paltamon kunnan varhaiskasvatuspalveluissa ennakoidaan poikkeusolojen mahdollista jatkumista ja tulevaa kesää. Kesäajan suunnittelun tueksi tarvitsemme tiedot lasten läsnä- ja poissaoloista 8.5.2020 mennessä.

Perheiden toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista mahdollisimman pitkälle ajalle, jos se on mahdollista. Poissaolo ilmoitetaan puhelimitse tekstiviestillä, whatsapp-viestillä tai sähköpostilla ja kirjataan myös vaka mukana –hoitoaikavarauspalveluun.

Mikäli esiopetusikäinen lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta 1.6.2020 alkaen, pyydämme Teitä ilmoittamaan hoitoaikatarpeestanne varhaiskasvatustoimistoon.

Varhaiskasvatuspalvelut toivoo Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti, että vanhemmat pitäisivät lapsen edelleen kotona, jos siihen on mahdollisuus. Seuraamme Suomen hallituksen linjauksia poikkeusolojen jatkumisesta 13.5.2020 jälkeen. Poikkeusolojen jatkumiseen varaudutaan koko kesän ajalle. Avoinna olevien hoitopaikkojen lukumäärää arvioidaan lasten hoidon tarpeen kartoituksen perusteella huomioiden poikkeusolot ja mahdollisesti muuttuva tilanne. Muutoksissa otetaan huomioon lasten, perheiden ja henkilöstön turvallisuus. Päiväkodit toimivat kuitenkin normaalisti. Mahdollisista aukioloaikojen muutoksista tai muista poikkeavista tilanteista ilmoitetaan välittömästi. Pidämme tiiviisti yhteyttä myös terveysviranomaiseen.


Lisätietoja
Varhaiskasvatuspäällikkö Sirpa Härkönen, puh. 044 288 5307, sirpa.harkonen(at)paltamo.fi
Päiväkodin johtaja Tiina Holappa, puh. 044 750 0994, tiina.holappa(at)paltamo.fi

Takaisin uutisiin