Valokuitua Paltamoon ja Itä- ja Pohjois-Kajaaniin!

Valokuitua Paltamoon ja Itä- ja Pohjois-Kajaaniin!

Siikaverkko Osuuskunta käynnistää Valokuitua Paltamoon sekä Itä- ja Pohjois-Kajaaniin! -selvitys- ja tiedotushankkeen.

Hankkeen aikana selvitetään yhteistyössä Paltamon kunnan kanssa kotitalouksien ja yritysten valokuidun kysyntä sekä mahdollisuudet toteuttaa valokuituverkko alueelle. Hanke kattaa Paltamon kunnan alueen lukuun ottamatta kirkonkylää ja Vaarankylää, joille valokuituverkko on jo rakennettu. Lisäksi hanke kattaa Kajaanin kaupungin itäiset ja pohjoiset kylät sekä pieniä alueita Vaalan, Puolangan, Ristijärven ja Sotkamon raja-alueilta, joilla ei ole kiinteiden laajakaistayhteyksien saatavuutta.

Valokuidun kautta toteutettu nettiyhteys on erittäin nopea ja toimintavarma. Valokuituyhteyden nopeus on jopa 1000 Mbps tai enemmän. Valokuidussa tiedonsiirto tapahtuu tasaisesti ilman viivettä. Myös tulevaisuuden mobiiliverkot edellyttävät tiheän valokuituverkon taustalleen.

Selvitys- ja tiedotushanke tukee Kainuun liiton tavoitetta kiinteiden laajakaistayhteksien rakentamiseksi koko Kainuun alueelle vuoteen 2025 mennessä. Valmistelua ovat tukeneet useat Siikaverkolle tulleet yhteydenotot Paltamon sekä Kajaanin itä- ja pohjoisosien kyliltä nopeiden tietoliikenneyhteyksien tarpeesta.

Hankkeesta tiedottaminen

Hankkeessa järjestetään kyläkohtaisia tiedotustilaisuuksia lähellä kohderyhmää koronarajoitukset huomioon ottaen. Tavoitteena on myös kerätä ja kouluttaa paikallisia kuituaktiiveja. Lisäksi järjestetään kuituklinikoita, joissa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin valokuidusta. Kuituklinikoita voidaan järjestää niin Facebook-livenä kuin myös paikan päällä kokoontuen. Hankkeesta tiedotetaan paikallisissa sähköisissä ja paperisissa medioissa sekä Siikaverkon Facebook– ja nettisivuilla. Asukkaiden ja kesäasukkaiden saavuttamiseksi mahdollisimman laajasti avaintekijänä on tiivis yhteistyö alueen yhdistysten ja muiden paikallisten järjestöjen kanssa. Tiedotustilaisuudet aloitetaan tulevan talven aikana.

Seuraa hankkeen etenemistä hankesivuiltamme!

Lisätietoja: Juhani Marttila, juhani.marttila@siikaverkko.fi, puh. 040 560 0529

Takaisin uutisiin