Tutustu Kainuun hyvinvointialueen liikkuviin hammashoitoyksiköihin Paltamossa 19.4. klo 15.30-17

Tutustu Kainuun hyvinvointialueen liikkuviin hammashoitoyksiköihin Paltamossa 19.4. klo 15.30-17

Tutustu Kainuun hyvinvointialueen liikkuviin hammashoitoyksiköihin Paltamossa 19.4. klo 15.30-17

Kutsu yhdistyksille ja asukkaille

Tervetuloa tutustumaan Kainuun hyvinvointialueen käytössä oleviin liikkuviin hammashoitoyksiköihin Paltamoon (Sairaalatie 7, Paltamo, käynti terveysaseman pääoven puolelta) 19.4.2023 klo 15.30–17.

Paltamon hammashoitolan remontin ajaksi käyttöön hankittu liikuteltava hammashoitoyksikkö sisältää kaksi rekkamoduulia. Moduulit mahdollistavat yksikön siirron joustavasti eri toimipisteisiin, esimerkiksi terveysasemille tai kouluille.

Kainuussa käytössä olevissa mobiiliyksiköissä voidaan toteuttaa kaikkia suun alueen hoitoja leikkaussalitoimenpiteitä lukuun ottamatta.

Asukkaita ja yhdistyksiä on kutsuttu paikalle tutustumaan liikkuvan hammashoitoyksikön esittelyyn. Tapahtumaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Medialle toimitetaan tapahtumasta erillinen kutsu.

Taustatietoja

Hyvinvointialueet ovat vastuussa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä. Kainuun hyvinvointialueella tavoitteena on vahvistaa peruspalveluita ja uudistaa lähipalveluita eri tavoin. Digipalveluiden rinnalla tarvitaan edelleen myös toimipisteitä esimerkiksi vastaanotto- sekä hoito- ja hoivatyöhön.

Toimitilojen osalta on usein tarve tilapäiseen tai pidempiaikaiseen joustavaan käyttöön. Erilaiset valmisratkaisut, kuten siirrettävät rakennukset tai mobiiliyksiköt voivat tuoda uusia mahdollisuuksia palveluihin.

Jo pidempään terveydenhuollon käytössä olleet kuvantamisrekat ovat saaneet rinnalleen myös vastaanottoihin soveltuvia moduuleita. Suun terveydenhuollossa käytössä olleet mobiiliyksiköt ovat hyvä esimerkki joustavasta tavasta järjestää lähipalveluita. Esimerkiksi koululaisten määräaikaistarkastukset tai hoitojonojen purkamiset voidaan toteuttaa kattavasti myös harvaan asutulla alueella.

Esimerkkikuvia mobiilihoitoyksiköstä on tarjolla Paltamon tiloja tarjoavan yrityksen verkkosivustolta.

 

Lisätietoja tapahtumasta (vain sähköpostitse):

  • Johtava hammaslääkäri Anni Temonen (anni.temonen@kainuu.fi)
  • Viestintäjohtaja Terho Pekkala (terho.pekkala@kainuu.fi)

Takaisin uutisiin