Tuontirengas Oy:lle kiinteä ohjelmistolupa radiotoiminnalle

Tuontirengas Oy:lle kiinteä ohjelmistolupa radiotoiminnalle

Kahtena edelliskesänä Paltamosta käsin on tehty Kuhan.fm -radiota lyhytaikaisen ohjelmistoluvan turvin. Kuhan.fm on välittänyt Kuhakunkun menoa ja meininkiä radioaaltojen välityksellä kuulijoille Kainuussa, Savossa ja Oulun alueella. Radiokanava on saanut positiivsta palautetta.

Kahden hyvin menneen radiosesongin jälkeen ja Digitan rohkaisemana Tuontirengas Oy päätti hakea kiinteää ohjelmistolupaa radiolle Kainuussa. Kiinteän luvan edellytyksenä on, että toimija pystyy selviytymään radiotoiminnan taloudellisista velvotteista, pyrkii edistämään sananvapautta sekä noudattaa hyviä journalistisia tapoja. Koska aiempaa kokemusta luvan hakemisesta ei ollut, eikä muutenkaan asiaan liittyen ollut saatavana valmiita ohjeita, täytyi hakuprosessissa turvautua paltamolaiseen “minusta tuntuu” -tapaan sekä rohkeuteen.

Tuontirengas Oy haki lupaa Rovaniemelle, Tornioon, Ouluun, Vuokattiin, Iisalmeen, Kuopioon sekä Varkauteen ja näistä ainoastaan yksi jätettiin pois. Valtioneuvoston mielestä Kuhan.fm ei ole vielä valmis savolaisille eli Kuopion jäädessä pois 1.1. alken Tuontirengas Oy:llä on ollut voimassa oleva lupa Rovaniemelle, Tornioon, Ouluun, Vuokattiin, Iisalmeen ja Varkauteen. Toimiluvan mukaisen toiminnan aloittaminen ajankohtineen on vielä selvittelyssä. 

Kysely radiotoiminnasta yrityksille ja yhdistyksille

Tuontirengas Oy:n tiedote 9.1.2023

Takaisin uutisiin