Tule tutustumaan Paltamon evakuointikeskukseen 12.5.2023 klo 12-15 välillä

Tule tutustumaan Paltamon evakuointikeskukseen 12.5.2023 klo 12-15 välillä

Tule tutustumaan Paltamon evakuointikeskukseen 12.5.2023 klo 12-15 välillä

Tervetuloa tutustumaan Paltamon evakuointikeskukseen Korpitien monitoimitalolle 12.5.2023 (Lampitie 2). Tapahtuma on avoinna klo 12–15 välisenä aikana.

Tapahtumassa ovat mukana Kainuun hyvinvointialueen sosiaali- ja terveystoimen ja pelastuslaitoksen, Paltamon kunnan ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin toimijoita ja kalustoa.

Esittelyyn sisältyy myös toiminnallinen harjoitus ja siihen toivotaan osallistuvan kaiken ikäisiä kuntalaisia. Keskuksella on myös leikkipaikka lapsille sekä kahvitarjoilu.

Poikkeusoloihin ja yhteiskunnan vakaviin häiriötilanteisiin varautuminen on osa kokonaisturvallisuutta. Yksi varautumiseen liittyvä toimi on asukkaiden auttaminen evakuointikeskuksissa, jotka otetaan tarvittaessa käyttöön toimivaltaisen viranomaisen määräyksellä. Evakuointikeskukset on suunniteltu alueen väestölle tilapäistä suojaa ja apua tarvittaessa, esimerkiksi laajamittaisissa tulipaloissa tai pitkittyneissä sähkön tai veden jakelun häiriöissä.

Euroopan turvallisuustilanteen muuttuminen on herättänyt kansalaisissa kysymyksiä ja huolta.  Tietoa kaivataan esimerkiksi erilaisiin yhteiskunnan normaaliolojen häiriötilanteisiin tai poikkeusoloihin liittyvistä toimista. Evakuointikeskusten esittelyt eivät kuitenkaan liity esimerkiksi Ukrainan tapahtumiin, vaan toiminta on osa pidempää suunnitelmaa.

Suomalaisen yhteiskunnan yksi vahvuus on kokonaisturvallisuuden toimintamalli, jossa huolehditaan elintärkeistä toiminnoista viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. Tähän liittyviä varautumistoimenpiteitä ovat mm. valmiussuunnittelu, jatkuvuudenhallinta, etukäteisvalmistelut, koulutus sekä valmiusharjoitukset.

Viranomaisten ja yhteistyökumppanien tavoitteena on tehdä kokonaisturvallisuustyötä tunnetuksi sekä tiedottaa myös kansalaisten omatoimisesta varautumisesta. Esimerkiksi Kainuussa järjestettävät tapahtumat ovat osa tätä toimintaa.

Lisätietoja:

Palveluyksikköpäällikkö Päivi Ahola-Anttonen, Kainuun hyvinvointialue (044 7101 792)
Paltamon kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi (044 750 0001)

Takaisin uutisiin