Taikkeri-taidekasvatuslaukut kaikkiin Kainuun kuntiin

Taikkeri-taidekasvatuslaukut kaikkiin Kainuun kuntiin

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus ry Kulttura lahjoittaa helmikuussa kaikkiin Kainuun kuntiin Taikkeri-taidekasvatuslaukut.


Taikkeri-taidekasvatuslaukut sisältävät kasvattajien käyttöön tarkoitettua taidekasvatusmateriaalia kuvataiteen, musiikin ja teatterin taiteenaloista.


Taidekasvatusmateriaalit soveltuvat päiväkotien, peruskoulun ja toisen asteen opetukseen. Laukuista löytyy ohjeet materiaalien käyttöön ja ne ovat lainattavissa kirjastojen tietokannasta. Lisätietoja lainaamisesta saa kunkin kunnan omasta kirjastosta.


Taikkeri-laukut on toteutettu Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahastolta saadulla apurahalla. Laukkujen suunnittelun ovat toteuttaneet Kultturan palkkaamat taiteilijat: kuvataiteilija Sanna Diukman, musiikki-pedagogi Sara Saxholm ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Saara Karjalainen.


Taikkeri-laukut ovat kiertäneet keväällä ja syksyllä 2019 kaikissa Kainuun kunnissa varhaiskasvatuksen, alakoulujen ja yläkoulujen käytössä. Kasvattajille järjestettiin kussakin kunnassa koulutustilaisuus, jossa opastettiin Taikkeri-laukkujen taidesisältöjen käyttöön, mutta laukkujen käyttö ei edellytä perehdytyskoulutusta.

 

Lisätietoja: Saara Karjalainen / Kulttura p. 040 1468273

Takaisin uutisiin