Sotkamon tk-osasto avautuu - Mahdollisia korona-altistumisia tiedossa

Sotkamon tk-osasto avautuu - Mahdollisia korona-altistumisia tiedossa

Sotkamon tk-osasto avautuu

 

Koronatilanne jatkuu Kainuussa edelleen rauhallisena. Ilmaantuvuus on maan alhaisin; 61,3 /100 000 asukasta/14 vrk. Tartuntoja todetaan pääosin perhe- tai lähipiirikontakteissa.

Sotkamon tk-sairaalan vuodeosastolla ei ole todettu uusia tartuntoja. Osasto avataan tänään uusille potilaille ja vierailijoille.

Terveyskeskuksissa, hoito- ja hoivalaitoksissa sairaalassa ja muissa sote-palveluissa asioivia muistutetaan kasvomaskien käytöstä, turvavälien säilyttämisestä sekä käsihygieniasta.

Rokotussuojan merkitys on keskeinen koronatartuntojen leviämisen sekä vakavien sairastumisten rajoittamiseksi, joten täyden rokotesarjan ottamista suositellaan vahvasti. Rokotukset saa Kainuussa helposti kuntien rokotuspisteistä.

 

Mahdollisia korona-altistumisia Kainuussa – oireisena hakeuduttava testiin

 

Kainuun tartunnanjäljityksen saaman tiedon mukaan lauantai-illan ja sunnuntaiyön 20.11 – 21.11. aikana Vuokatin Winter Open -tapahtumaan osallistuneella ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä on todettu koronatartunta. Henkilö on ollut tapahtumassa oireettomana, mutta mahdollisesti viruksen tartuttavuusaikana.

Myös 28.11. junavuorolla Oulusta Kajaaniin (klo 18.12–20.30) vaunussa 11 matkustaneella henkilöllä on todettu koronatartunta. Varmennettuja lähikontakteja matkan aikana ei ole tiedossa, mutta tartuntariskiä pidetään mahdollisena.

Mainittuna aikoina tapahtumapaikoilla olleita kehotetaan varotoimena hakeutumaan koronatestiin, mikäli hengitystie- tai muita koronaan sopivia oireita ilmenee.

Kainuun sote ilmoittaa mahdollisista koronavirusaltistumisista, jos kontakteja ei voida luotettavasti varmistaa ja tilannearvioinnin mukaan riski tartunnoille on kohonnut. Tällä hetkellä yleinen koronaviruksen delta-muunnos on herkästi leviävä.

Tartuntamäärien kasvaessa erityisesti rokottamattomilla on kohonnut riski sairastua koronatautiin.

THL suosittelee huonontuneessa epidemiatilanteessa sekä rokottamattomille että rokotetuille kasvomaskien käyttöä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä. Kasvomaskia on THL:n suosituksen mukaan hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Tartuntariski on suurempi sisätiloissa kuin ulkona.

Flunssaisena ei pidä mennä töihin, kouluun tai harrastuksiin. Etenkin rokottamattomien tai vajaan rokotussuojan saaneiden tulee hakeutua koronatestiin, jotta mahdollinen koronatartunta voidaan todeta tai poissulkea.

 

Lisätietoja: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Kainuun soten tiedote 30.11.2021 

Takaisin uutisiin