Siipi - taiteilija kylässä avaa Vaaran kevätkauden Paltamossa

Siipi - taiteilija kylässä avaa Vaaran kevätkauden Paltamossa

Kun lasten välillä sattuu ja tapahtuu, katse kääntyy usein aikuisiin. Toinen reitti voisi olla kysyä: mitä lapset itse tarvitsisivat, jotta he rohkenisivat toimia niissä tilanteissa, joissa he näkevät tai kokevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta? Miten lasten omaa ja yhteistä toimijuutta voitaisiin vahvistaa?

 

Siipi – taiteilija kylässä on tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen ja ohjaaja Eino Saaren luoma uusi taidekasvatusprojekti. Se vierailee Paltamon Korpitien koululla 8.-12.2.2021.

 

Kun Satu Rinnetmäki oli lapsi, hänellä oli mielikuvitusystävä, jonka nimi oli Siipi. Kuvitteellisen ystävänsä avulla Satu selvisi monesta lapsuuden kiipelistään. Nyt Siipi herätetään henkiin Sadun itsensä tulkitsemana – tällä kertaa auttamaan ja tukemaan tämän päivän lapsia heidän yksinäisyydessään.

 

Kullakin yhteistyökoululla Siipi-Satu vierailee viikon ajan. Aamupäivisin hän työskentelee keskitetysti yhden 3-4 lk:n kummiluokan kanssa mm. empatia-, turva- ja vuorovaikutustaitojen parissa. Työpajoissa pohditaan lasten käsityksiä ja kokemuksia mm. omista vahvuuksista, turvallisuudesta ja ryhmään kuulumisesta. Työskentely sisältää niin kirjoittamista, liikkumista kuin askartelua.

 

Koko kouluyhteisöille avautuvissa osuuksissa kuullaan mm. aiheeseen virittäviä aamunavauksia, haastetaan oppilaita salaiseen viestintään ja tehdään rauhoittavia mielikuvamatkoja eri luokissa. Viikko huipentuu perjantaina kummiluokan toteuttaman taidenäyttelyn avajaisiin koulun tiloissa.

 

Projekti on suunniteltu ja toteutettu perusopetuksen arjen ja korona-ajan rajoitukset huomioivalla tavalla.

 

Teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Rinnetmäki ja Saari, puvustuksesta Piki Paananen ja äänisuunnittelusta Sara Saxholm. Tuotannollisena kumppanina toimii Vaara-kollektiivi. Kuva: Eino Saari. Suomen Kulttuurirahasto on tukenut teoksen toteuttamista.

 

Siipi – taiteilija kylässä on kouluille ilmainen. Kiertue jatkuu myöhemmin keväällä Kainuun muissa kunnissa.

 

Lisätiedot
Satu Rinnetmäki
satu.c.rin.@gmail.com
050 3211051

Eino Saari
eino.saari@gmail.com
050 3619439

Takaisin uutisiin