POHJOINEN21-valmiusharjoitus huipentuu toiminnalliseen vaiheeseen

POHJOINEN21-valmiusharjoitus huipentuu toiminnalliseen vaiheeseen

Paltamon kunta osallistuu Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen järjestämään POHJOINEN21-valmiusharjoitukseen 6. - 7.9.2021. 

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen järjestämän valmiusharjoituksen toiminnallinen vaihe alkaa 7.9.2021. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa harjoitus painottuu väestönsuojeluun.

Tavoitteena on kehittää etenkin kuntien, pelastuslaitosten ja muiden viranomaisten valmiuksia sekä yhteistoimintaa vaativan uhkan tilanteessa. Nelipäiväinen harjoitus keskittyy Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella väestön evakuointien suunnittelun ja järjestelyiden edistämiseen ja yhteensovittamiseen. Lisäksi tarkastellaan muun muassa alueellisen huoltovarmuuden kysymyksiä väestön evakuointien suunnitteluun liittyen.

Valmiusharjoitukseen osallistuvat kaikki Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sekä Lapin alueen kunnat sekä laaja joukko alueviranomaisia ja -toimijoita. POHJOINEN21 sovitetaan yhteen samalla viikolla järjestettävän puolustusvoimien paikallispuolustusharjoitus PAPU2/21 kanssa.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiedote 6.9.2021

 

 

 

 

 

 

Takaisin uutisiin