Paltamossa informoitu lukioon ja päiväkotiin liittyneistä tartunnoista

Paltamossa informoitu lukioon ja päiväkotiin liittyneistä tartunnoista

Sunnuntaina Kainuussa todetuista uusista koronatartunnoista yksi on todettu Paltamon lukiossa. Opiskelijoita ja opettajia on asetettu karanteeniin, altistuneita on yli 30. Altistuneisiin on oltu yhteydessä jo viikonloppuna, ja heidät on ohjattu koronatestiin. Työskentely Korpitien koulussa ja Paltamon lukiossa jatkuu pääosin normaalisti.

 

Paltamossa Kainuun Opistossa yhdellä henkilöllä on todettu koronatartunta sekä lisäksi kolmella päivähoidossa olevalla lapsella. Altistuneita on yli 40 Päiväkoti Männynkävyssä sekä Korpitien monitoimikeskuksen päiväkodilla. Kaikki altistuneet on tavoitettu. Kainuun sote hoitaa jäljitystä ja asettaa karanteenit. Varhaiskasvatus jatkuu muiden osalta normaalisti Kiekkotien päiväkotirakennuksessa.

 

Korpitien monitoimikeskuksessa siivousta ja käsihygieniaa on tehostettu. Kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti.

 

-Koronatilanne Paltamossa on yleisesti katsoen rauhallinen. Olemme saaneet hyvin yhteyden altistuneisiin ja toimimme tiiviissä yhteistyössä Kainuun soten kanssa. On tärkeää, että jokainen käyttää kasvomaskia ja hankkii koronarokotteen. Varhaiskasvatuksen asiakkaille ja henkilöstölle on suunnitteilla infotilaisuus yhdessä Kainuun soten kanssa. Tiedotamme lisää tilanteen edetessä, sanoo kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi.

 


Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
044 750 0001
 

Takaisin uutisiin