Paltamon villasukkasuunnittelukisan voitti Helena Leinosen ”Metsät ja vedet ennen ja nyt”

Paltamon villasukkasuunnittelukisan voitti Helena Leinosen ”Metsät ja vedet ennen ja nyt”

Paltamon kunnan oman villasukkamallin suunnittelukilpailun voitti Helena Leinosen ”Metsät ja vedet ennen ja nyt”. Sunnuntaina 31.1. päättyneessä äänestyksessä Leinosen malli sai 91 ääntä yhteensä 239 äänestä. Suunnittelukisaan osallistui kahdeksan mallia, joista sai äänestää oman suosikkinsa kunnan Facebook-sivulla ja Paltamon pääkirjastolla.

- Sain tiedon villasukkakisasta Yle Kajaanin lähetyksestä. Suunnitellessani mietin, miten perinne voisi kohdata nykypäivän. Ajattelin, että mallissani tervavenekulttuuri kohtaa Kuhakunkun ja että metsätalous on ollut menestyksen tukena yhtä lailla entisaikoina kuin nykyään, Leinonen toteaa.

-On aina yllätys, mistä ihmiset pitävät. Mallia suunnitellessa aihe oli itselle läheinen. Toivon, että Paltamo saa tästä mieleisensä sukkamallin, hän lisää.

Voittajamallia luonnehdittiin perusteluissa kauniina, selkeänä ja yksinkertaisena toteutuksena, joka kuvaa Paltamon perinteitä metsineen, järvineen ja tervaveneineen. Perustelujen mukaan metsät ja vedet tulevat väreiltään ja kuvioiltaan yhtä kauniisti esille kuten ne ovat Paltamossa juuri nyt olemassa.

Voittaja luovuttaa mallin kunnalle neulontaohjeineen täysin oikeuksin ja vapaasti käytettäväksi. Villasukan suunnittelukisan antia hyödynnetään paitsi idea-aineistona kunnan tulevassa brändiuudistuksessa, myös konkreettisesti Paltamon omana villasukkamallina.  

-Kädentaitoja arvostavalle osallistumiselle on selkeästi ollut tarvetta. Aktiivinen osallistuminen myös äänestykseen kertoo siitä, miten tärkeitä oman kunnan olemuksen ja juurien pohdinta on, toteaa viestintäsuunnittelija Minna Härkönen.

Kaikkien omalla mallillaan kisaan osallistuneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti, jonka saivat työpari Sanna Arffman ja Marjatta Meriläinen. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvottu 25 euron lahjakortti osui Hellin Leinoselle. Molemmat lahjakortit tulevat vapaavalintaiseen paltamolaiseen yritykseen. Voittaneisiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

Lisätietoja
Minna Härkönen
viestintäsuunnittelija
044 750 0998
minna.m.harkonen@paltamo.fi

 

 

Takaisin uutisiin