Paltamon uuden kunnantalon rakennusurakka alkaa kesäkuussa

Paltamon uuden kunnantalon rakennusurakka alkaa kesäkuussa

Paltamon kunnan uuden kunnantalon rakennusurakka aloitetaan kesäkuussa 2021, ja työt valmistuvat kesällä 2022. Kilpailutuksen voitti Rakennusliike Halonen Oy. Sopimus allekirjoitettiin tänään 12.5.2021. Rakennushanke toteutetaan kiinteähintaisena KVR-urakkana, jossa suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa KVR-urakoitsija. Hankkeen kustannusarvio on noin 2,1 miljoonaa euroa.

 

-Kunnantalosta tulee yhdenlainen näyteikkuna Paltamoon ja puurakentamiseen. Rakennuksen muoto tulee olemaan näyttävä, selkeä ja ajaton. Kuntalaiset löytävät varmasti tiensä uuteen kunnantaloon ja pääsevät käyttämään tiloja monipuolisesti, kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi toteaa.

 

Rakennushankkeen tavoitteena on turvalliset, terveelliset ja toiminnalliset tilat, jotka palvelevat niin viihtyisänä työympäristönä kuin kuntalaisten yhteisinä yleisinä tiloina, ”kylätalona”. Rakennuksen bruttopinta-ala on noin 1 000 m2.

 

Tilaratkaisut ovat joustavia ja muunneltavia siten, että niissä on mahdollista työskennellä ja vuorovaikuttaa monipuolisesti. Rakenneratkaisu on myös edustava ja ympäristöön soveltuva. Ympäristö tarjoaa henkilökunnalle, asiakkaille ja viereisen perhekeskuksen asiakkaille turvalliset piha- ja paikoitusalueet liikennejärjestelyineen.

 

Uusi kunnantalo on yksikerroksinen. Ulkoseinät ja kylätalo-osan väliseinät ovat 270 mm:n painumatonta lamellihirttä, ja toimisto-osan väliseinät levyrakenteisia. Päätearkiston kantavat rakenteet toteutetaan teräsbetonista. Vesikaton materiaalina käytetään kaksikerroksista kumibitumikermikatetta. Lattioiden pintamateriaalina on pääosin kuivapuristelaatta.

 

Hankkeen pääsuunnittelija on Tiina Sainila, Saika Design Oy, rakennussuunnittelija Mikko Kanninen, Saika Design Oy, LVIA-suunnittelija Sari Kauppinen LVI-suunnittelu Kaiplan Oy, rakennesuunnittelija Aleksi Rautiainen, Suunnitteluryhmä Karrak Oy, sähkösuunnittelija Jussi Lämsä LY-Suunnittely Oy ja hankevaiheen suunnittelija Vaula Pulkkinen, Insinööritoimisto Savolainen Oy.

 

Uuden kunnantalon rakentamisesta Salmelankuja 1-3 tontille päätti Paltamon kunnanvaltuusto 5.10.2020.

 

 

Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
044 750 0001
pasi.ahoniemi@paltamo.fi

 

                                                     

 

Takaisin uutisiin