Paltamon kunta seuraa koronavirustilannetta tiiviisti

Paltamon kunta seuraa koronavirustilannetta tiiviisti

Paltamon kunta seuraa THL:n ja hallituksen tiedottamista sekä ohjeita koronavirustilanteesta tiiviisti. Laajennettu johtoryhmä kokoontui maanantaina 10.8. tilannekatsaukseen.

Tärkeitä ja jo tutuiksi tulleita keinoja estää sairastumista ja epidemian leviämistä ovat käsien peseminen, käsidesin käyttö ja turvaväleistä huolehtiminen. Päivähoitoon, kouluun tai töihin ei tulla sairaana.

Koulut aloitetaan suositusten mukaisesti lähiopetuksella koronaohjeistus huomioiden. Lasten ja nuorten perheitä tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta. 

Paltamon kunnanvirastotalo on avoinna arkisin klo 9-15. Kunnantalolla on saatavilla käsidesiä, jota suositellaan käytettävän virastolle tullessa ja sieltä lähtiessä. Suositellaan myös, että asiakkaat ovat yhteydessä kunnan työntekijään ennen virastotalolla asioimista turvallisen asioinnin järjestämiseksi. Työntekijät tekevät osittaista etätyötä.

Jokaisen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, on syytä hakeutua laboratoriotesteihin. Näin saadaan tartuntaketjut tunnistettua ja katkaistua ajoissa. Jos kuntalaisella tai kunnan työntekijällä on hengitystieoireita, on koronavirusinfektio poissuljettava testauksella ennen kuin palaa takaisin normaaliarkeen.

Kainuun sote toteuttaa koronanäytteenotot drive-in -testauksella, johon aika varataan soittamalla päivystävälle sairaanhoitajalle numeroon 116 117.

 

Lisätiedot:
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
p. 044 750 0001

Takaisin uutisiin