Paltamon kunta on perustamassa Arjen apua Paltamo-ryhmää

Paltamon kunta on perustamassa Arjen apua Paltamo-ryhmää

Paltamon kunta on perustamassa Arjen apua Paltamossa -ryhmää, jossa jaetaan tietoa avuntarvitsijoista ja vapaaehtoisista auttajista.

 

Paltamon kunta koordinoi vapaaehtoistoimintaa, jolla turvataan kuntalaisten kotona pärjäämistä. Avun tarvitsija ja auttaja voivat liittyä esim. Arjen apua Paltamo FB-sivuille https://www.facebook.com/groups/292857791691133/.

 

Välitämme vapaaehtoisia avuksi kauppa- ja apteekkiasiointeihin. Avun tarpeen voit ilmoittaa lähettämällä esimerkiksi sivuston kautta yksityisviestin Anu Leinoselle tai anu.leinonen@paltamo.fi / 044 7500 738 (ensisijaisesti tekstiviesti) tai soittamalla / tekstaamalla Laura Poikonen laura.poikonen@paltamo.fi / 044 7500 989 (ensisijaisesti tekstiviesti). Tietosi välitetään vapaaehtoistyöntekijälle ja saat neuvoja mm. ostosten maksuun. Paltamon kunta ei välitä maksuja asiakkaan ja kaupan välillä.

 

Vapaaehtoisen auttajan on oltava itse terve, ja vapaaehtoistyöhön annetaan kirjallinen ohjeistus. Vapaaehtoistyöstä ei makseta korvausta, eikä kuljetuspalvelu maksa avun tarvitsijalle mitään. Tarvitset auton ja ajokortin, kun avun tarvitsija on sivukylällä. Myös kuntakeskuksessa jalkaisin tehtävää asiointiapua tarvitaan.

 

Vapaaehtoisvoimin järjestettävä palvelu on tarkoitettu heille, jotka eivät oman lähipiirinsä avulla saa ruoka- ja lääkeostoksiaan tehtyä. Apteekista voidaan välittää vain reseptivapaita tuotteita, ja asiakkaalla on oltava apteekin kanssa tiliasiakkuus, joka tehdään apteekin omalla lomakkeella. Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia vastata esimerkiksi lastenhoito-, kuljetus tai muun avun tarpeeseen selvitetään.

 

K-Market Tervatori vastaanottaa kauppakassitilauksia arkipäivisin myös suoraan puhelimella 040 0250 760 tai sähköpostilla sari.jokelainen@k-market.com . K- Market Tervatorille voi tehdä keräys- tai keräys ja kuljetuspalvelutilauksen. Hinnasto: keräys ja nouto kaupalta 5 €, Keräys ja toimitus kyläalueelle 10 €, keräys ja kuljetus muualle sopimuksen mukaan. Kuljetuspalvelun kattaa Paltamon alueen (myös Manamansalo).

 

Kysy rohkeasti lisätietoja ja tule mukaan vapaaehtoistyöhön!

 

Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
p. 044 7500 001

Takaisin uutisiin