Paltamon kunta on mukana Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa

Paltamon kunta on mukana Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa

Paltamon kunta on mukana Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa

Oulu2026 – Olemme mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa!

Oulun kaupunki on hakemassa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Mukana on yhteensä 33 kuntaa Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta, Meri-Lapista, länsirajalta itärajalle saakka. Paltamon kunta on mukana yhteistyössä. Pohjoisessa on voimaa!

Laaja pohjoinen yhteistyö

Oulun lisäksi tittelistä kisaavat Tampere ja Savonlinna. Kisa on kova ja päätös vuoden 2026 kulttuuripääkaupungista tehdään 2. kesäkuuta. Jos kansainvälinen raati valitsee Oulu2026-hakijajoukon kulttuuripääkaupunkikisan voittajaksi, Oulu ja muut kumppanikunnat lähtevät yhdessä syventämään ja laajentamaan alueellista yhteistyötä ja kulttuuriohjelmaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

-Yhteistyö lisää joka tapauksessa ulottuvuuksia kulttuuri- ja tapahtumatoimintaamme ja rikastaa entisestään kulttuurisisältöjämme, kävipä kisassa miten tahansa, sanoo Paltamon kunnan kulttuurivastaava Minna Härkönen. 

Yhteistyötä tehdään tällä hetkellä eri tavoin. Kunnat ovat nimenneet omat yhteyshenkilönsä ja jäsenensä valtuuskuntaan, joka seuraa ja ohjaa Oulu2026:n toimintaa. Tärkeä osa alueyhteistyötä on myös viestintä, jonka vahvistamiseksi työskentelee alueellinen viestintä- ja markkinointiverkosto. Hankkeessa on mukana myös alueellisia yhdistyksiä ja muita toimijoita niin taide- ja kulttuurialalta kuin esimerkiksi matkailun ja teknologiaosaamisenkin puolelta.

 

Lisätietoa Oulu2026sta: www.oulu2026.eu

Sosiaalisen median kanavat:

FB: https://www.facebook.com/Oulu2026Official/

Instagram: https://www.instagram.com/oulu2026official/

Twitter: https://twitter.com/Oulu2026offici

#Oulu2026 #Kulttuuriilmastonmuutos #pohjoinensuomi

 

 

Lisätietoja
Minna Härkönen
viestintäsuunnittelija, kulttuurivastaava
044 750 0998
minna.m.harkonen@paltamo.fi 

Salla Korhonen
kehitysjohtaja
044 288 5660
salla.korhonen@paltamo.fi

Takaisin uutisiin