Paltamon kunta lahjoittaa joululahjan +65-vuotiaille ikäihmisille

Paltamon kunta lahjoittaa joululahjan +65-vuotiaille ikäihmisille

Paltamon kunta lahjoittaa joululahjan +65-vuotiaille ikäihmisille

Paltamon kunta lahjoittaa joululahjana paltamolaisille +65-vuotiaille ikäihmisille liukuesteitä kenkiin yhteensä 300 kappaletta. Liukuesteitä on eri kokoisia, ja niitä on tarjolla niin kauan kuin liukuesteitä riittää. Kunta tarjoaa ikäihmisille kenkiin laitettavat liukuesteet liukastumisten ja kaatumisten ennaltaehkäisemiseksi. ”Liukuesteet ovat joululahja tukemaan ikäihmisten liikkumista ja turvallisuutta”, kertoo hyvinvointiaktivaattori Jenna Härkönen. Hankinta on toteutettu Pehkosen rahastosta.

Kaatumisten ennaltaehkäiseminen on tärkeä asia ikääntyneen toimintakyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Kaatumisella voi olla kauaskantoisia seurauksia ja inhimillisen kärsimyksen lisäksi ne aiheuttavat merkittävän hoidon, hoivan ja kuntoutuksen tarpeen. Yhden lonkkamurtuman hoito maksaa keskimäärin 30 258 € (THL PERFECT-hanke) ja voi saada aikaan terveyteen liittyvän ikävän kierteen. Kaatuilu ei kuulu normaaliin ikääntymiseen. Monipuolinen ja säännöllinen liikunta sekä lihaskunto ennaltaehkäisevät kaatumisia. Liikuntaa suositellaan kaikille ikääntyneille. Myös pitävät jalkineet ovat avainasemassa kaatumisten ennaltaehkäisyssä.

Kenkiin laitettavia liukuesteitä voi käydä noutamassa (1 pari/henkilö) kirjastolta (Korpitie 9) kirjaston aukioloaikoina (ma klo 13–18 ja ti, to, pe klo 11–15), jolloin kirjaston henkilökunta on paikalla, sekä kirjastoautosta sen liikkuessa reiteillään. Kirjaston omatoimiaikana liukuesteet eivät ole saatavilla. Toiminta on osa Ikäinstituutin ja Paltamon kunnan Voimaa vanhuuteen -mentorointiohjelmaa, jossa Paltamon kunta on mukana. Ohjelman tavoitteena on tukea ikäihmisten toimintakykyä terveysliikunnan keinoin. Lisätietoja kaatumisten ennaltaehkäisystä löydät www.kaatumisseula.fi -sivustolta.


Lisätietoja:

Jenna Härkönen
hyvinvointiaktivaattori
puh. 040 623 7272
jenna.harkonen@paltamo.fi

Takaisin uutisiin