Paltamon kunta kartoittaa yli 70-vuotiaiden paltamolaisten palveluntarpeita

Paltamon kunta kartoittaa yli 70-vuotiaiden paltamolaisten palveluntarpeita

Koronaviruksen vuoksi Suomeen on julistettu poikkeustila ja valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaita henkilöitä koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.
 
Paltamon kunta kartoittaa yli 70-vuotiaiden kuntalaisten palveluntarpeita lähettämällä postitse kirjeen, joka sisältää ohjeita ja neuvoja koronavirustilanteeseen. Tarkoituksena on myös kertoa tuen ja avun mahdollisuuksista ja varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana.
 
Kunta tulee tavoittelemaan yli 70-vuotiaita paltamolaisia myös puhelimitse. Puhelun yhteydessä täytetään sähköinen kysely, jonka voi täyttää myös itse tai jonkun läheisen avustuksella. Mikäli kuntalainen täyttää sähköisen kyselyn kunnan sivuilla, kunnan työntekijät eivät tavoittele henkilöä puhelimitse.
 
Sähköinen kysely löytyy Paltamon kunnan palvelusivuston www.paltamo.fi etusivulta kuvakkeesta ”Kysely yli 70-vuotiaille” ja tästä linkistä.


Apua ja neuvoja yli 70-vuotiaille paltamolaisille (pdf) 

Takaisin uutisiin