Paltamon kunta jakoi vuoden 2023 kulttuuri- ja urheilustipendit

Paltamon kunta jakoi vuoden 2023 kulttuuri- ja urheilustipendit

Paltamon kunta jakoi vuoden 2023 kulttuuri- ja urheilustipendit

Paltamon kunnan myöntämät vuoden 2023 kulttuuri- ja urheilustipendit jaettiin itsenäisyyspäivänä järjestetyssä juhlassa kunnantalolla. Kulttuuristipendillä (300 euroa) palkittiin Merja Pylvänäinen, joka tunnetaan etenkin monipuolisesta lauluharrastuksestaan. Pylvänäisen lauluharrastus ulottuu klassisesta musiikista iskelmään ja karaokeen, jossa hän on saavuttanut useampia palkintoja, viimeisimpänä Eläkeliiton Karaokemestaruuden 2023 omassa sarjassaan. Tämän lisäksi Pylvänäinen laulaa osana Ultima Thule -kuoroa, ja on tuttu esiintyjä yksityistilaisuuksissa. Hakemuksen perusteissa mainittiin myös palkitun aktiivisuus Paltamon kesäteatterin näyttelijänä.

Urheilustipendillä (400 euroa) palkittiin Miklas Kurkinen, joka on kunnostautunut Vuokatti Team Sportin maalivahtina. Kurkinen osallistuu Vuokatti-Ruka urheiluakatemian jääkiekon yläkoululeirityksiin ja pelaa kesäkausina pesäpalloa Sotkamon Jymyn riveissä.

Stipendeillä palkitaan ensisijaisesti valtakunnallisesti menestyneitä paltamolaisia urheilijoita ja kulttuurihenkilöitä. Palkitsemisessa huomioidaan erityisesti nuoret. Kuntalaiset, järjestöt ja urheiluseurat tekivät ehdotuksia paltamolaisista palkittavista lokakuun aikana. Päätöksen stipendien jakamisesta teki Paltamon kunnanhallitus 14.11. pidetyssä kokouksessaan.

Kuva: Vasemmalta kuvassa stipendit ojentanut Paltamon kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Korvajärvi, urheilustipendillä palkittu Miklas Kurkinen ja kulttuuristipendin saanut Merja Pylvänäinen.

Lisätietoa:

Maria Pöppönen

viestintäsuunnittelija, kulttuurivastaava

Paltamon kunta

puh. 044 7500 998

sähköposti: maria.popponen@paltamo.fi

 

Takaisin uutisiin