Paltamon kunta jakoi itsenäisyysjuhlassa vuoden 2022 kulttuuri-, urheilija- ja liikuttajastipendit

Paltamon kunta jakoi itsenäisyysjuhlassa vuoden 2022 kulttuuri-, urheilija- ja liikuttajastipendit

Paltamon kunnan vuoden 2022 kulttuuri-, urheilija- ja liikuttajastipendit jaettiin tänään itsenäisyysjuhlassa.


Kulttuuristipendin (250 e) sai Kaisa Toivonen, joka nostattaa opetuksessaan paikallista kulttuuriperintöä. Hänen ideoimaansa on mm. Eino Leino -patsaan lakitustapahtuma. Hän oli aktiivisesti toteuttamassa kesällä Kainuun asutuksen muistomerkin juhlaa. Kaisa toimii erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttajana, kuten Elävä Ekomuseo -hanke, kylämonumentit ja Näälmannin kulttuuri- ja luontopolku kirkonkylällä. Harrastuksenaan hän tutkii ja tuo julki Paltamon kulttuurikohteita, tapahtumia ja merkkihenkilöitä, viimeisimpänä Heikki Meriläisen vaikuttava työ Paltamossa ja Kainuussa.


Urheilijastipendin (400 e) sai Eetu Korhonen, joka saavutti tänä vuonna moottorikelkkailussa junioreiden SM-kultaa sprintissä ja endurossa.


Liikuttajastipendin (250 e) sai Marko Kurkinen. Hän on tullut tutuksi lapsille ja nuorille aktiivisena monessa harrastustoiminnassa, olipa kyseessä lasten yleisurheilu tai hiihtoharrastukset. Hän kannustaa ja tukee lapsia liikkumaan ja onnistumaan.


Stipendeillä palkitaan ensisijaisesti valtakunnallisesti menestyneitä paltamolaisia urheilijoita, vuoden liikuttajia/liikkujia ja kulttuurihenkilöitä. Palkitsemisessa huomioidaan erityisesti nuoret. Kuntalaiset, järjestöt ja urheiluseurat tekivät ehdotuksia paltamolaisista palkittavista lokakuun aikana. Päätöksen stipendien jakamisesta teki Paltamon kunnanhallitus 8.11. kokouksessaan.

Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja 044 750 0001
pasi.ahoniemi@paltamo.fi

Takaisin uutisiin