Paltamon kunnan tiedote koronavirustilanteesta 5.5.2020

Paltamon kunnan tiedote koronavirustilanteesta 5.5.2020

Perusopetus siirtyy lähiopetukseen 14.5. alkaen. Varhaiskasvatuksessa aiemmin voimassaolleet rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen. Paltamon lukiossa opiskelu jatkuu etänä lukukauden loppuun saakka. Vapaan sivistystyön kausi Paltamon kansalaisopistossa on tämän kevään osalta päättynyt.

Perusopetusta ja varhaiskasvatusta järjestettäessä noudatetaan terveysviranomaisten ohjeistuksia turvalliseen lähiopetukseen siirtymisessä. Perusopetuksen tarkempien ohjeistuksien osalta huoltajiin ollaan yhteydessä Wilman kautta.

Paltamon kirjastoissa aloitetaan kirjojen uloslainaaminen pussijakeluna. Käytännössä kirjasto kerää asiakkaan toiveen mukaisen kirjapaketin. Kirjat laitetaan muovipussiin ja sen voi noutaa asiakkaan kanssa sovittuun aikaan kirjaston ulko-ovelta. Kirjatilauksen voi tehdä puhelimella (08) 6155 4647 tai sähköpostilla kirjasto@paltamo.fi. Kirjaston lainat voi palauttaa kirjaston ulko-oven vieressä olevaan palautusluukkuun. Aineistoista tehdyt varaukset ja kaukolainat toimitetaan asiakkaille sovittuun aikaan muovipussissa.

Käynnistämme myös kirjaston hallitun avaamisen ja suunnittelemme sen niin, että kirjastossa vierailu on turvallista niin työntekijöille kuin asiakkaille. Kirjasto avataan lainaamista varten mahdollisuuksien mukaan jo ennen 1.6. Tästä tiedotetaan erikseen.

Jättiläisten kesän tapahtumien järjestämisestä päätetään ja tiedotetaan tällä viikolla.

Paltamon kunta toteuttaa ruokakassijakelun kaikille Paltamon lukion oppilaille viikolla 21. Valittavana on perusruokavalion mukainen ja ovo-lakto-vegetaarisen ruokavalion mukainen sisältö maittavaa arkiruokaa. Ruokakassien jaosta tiedotetaan lukiolaisia tarkemmin lähiaikoina. Opiskelijoita pyydetään ilmoittamaan rehtori Teuvo Heikuralle Wilma-viestillä viimeistään 11.5., aikooko ottaa vastaan perusruokakassin vai kasvisruokavalion mukaisen kassin.

Pyydämme edelleen noudattamaan viranomaisten ohjeita kokoontumisrajoituksista sekä pitämällä kahden metrin turvavälin kanssaihmisiin, huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä tulemaan yhteisiin tiloihin vain terveenä.

 

Lisätiedot:
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
p. 044 7500 001

Takaisin uutisiin