Paltamon kunnan koronatiedote 27.11.2020

Paltamon kunnan koronatiedote 27.11.2020

Paltamon kunta seuraa koronaepidemiatilannetta tarkkaan ja tekee tiivistä yhteistyötä Kainuun soten ja muiden kuntien kanssa. Kunta on nostanut valmiuttaan epidemian kiihtymistasoa vaativaksi ja noudattaa kiihtymisvaiheen varautumissuunnitelmaa.

- Tur­va­vä­lien, kas­vo­mas­kien, kä­si­hy­gie­nian ja mui­den oh­jei­den nou­dat­ta­mis­ta on nyt jat­ket­ta­va aiempaa suuremmalla vakavuudella. Huolehtimalla itsestämme huolehdimme toisistamme, kannustaa kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi.

Paltamon kunta tarkentaa Kainuun soten ohjeistuksia seuraavasti:

Perusopetus ja kansalaisopiston toiminta jatkuvat normaalisti. Kansalaisopiston kursseilla noudatetaan turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja. Kansalaisopiston opetus päättyy opetussuunnitelman mukaisesti viikolla 49. Lukion opetuksessa käytetään kasvomaskeja (opiskelijat ja opettajat). Paltamon lukio on tiedottanut opiskelijoitaan Wilman kautta.

Kuntosali on avoinna normaalisti, ja kuntosalia voi käyttää täysin terveenä ja turvavälejä noudattaen. Kunnan harrastustilat ja -paikat, urheilutilat, nuorisotilat ja kierrätysmyymälät  ovat avoinna noudattaen kokoontumis- ja tapahtumarajoituksia. Urheilukilpailuja, otteluita, turnauksia yms. voi järjestää, mikäli tosiasiallisesti voidaan noudattaa lähikontakteja vähentäviä ohjeita.

Tapahtumien järjestämisessä kunta suosittelee noudatettavan tarkkaa harkintaa. Kokoontumisissa sisätiloissa suositellaan enintään 10 hengen tapaamiset turvavälejä ja maskisuosituksia noudattaen. Erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa pyritään jatkamaan huomioiden kuitenkin se, että vanhemmat eivät ole läsnä harrastusryhmissä. Pyritään varmistamaan, että lapset ja nuoret liikkuvat kerhoissa keskenään.

Kunnassa siirrytään etätyöskentelyyn siltä osin kun se on mahdollista. Kunnantalo suljetaan maanantaista 30.11. alkaen. Asiakkaita palvellaan puhelimitse tai ajanvarauksella, ja asiakkaita pyydetään asioimaan maskisuojauksin. Arjen apua -palvelu voidaan käynnistää tarpeen mukaan nopeastikin.

Kirjastot ovat avoinna normaalisti, mutta asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan turvavälejä sekä suosimaan omatoimiaikaa. Kuntosalin kulkulätkän palautusviikolla (alkaen ti 1.12.) suositellaan asioimaan turvavälit huomioiden, tarpeen mukaan ulkona jonottaen ja suojamaskia käyttäen.

-Noudatamme Pohjois-Suomen aluehallintoviraston antamia ohjeita ja määräyksiä koronan taklaamiseksi maakunnassamme, Ahoniemi sanoo.

Kunta ei siten järjestä Paltamon yrittäjien kanssa jo suunniteltua joulunavaustapahtumaa 15.12. eikä perinteistä itsenäisyysjuhlaa Korpitien koulun kanssa. Seppeltenlasku sankarihaudoille toteutetaan itsenäisyyspäivänä sunnuntaina 6.12. klo 11 ilman yleisöä.

- Toivon, että jaksamme noudattaa ohjeita yhdessä edelleen, sillä se on paras tapa suojautua epidemian leviämiseltä Kainuussa, Ahoniemi toteaa.   

 

Lisätietoja:
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
pasi.ahoniemi@paltamo.fi
044 750 0001

 

Takaisin uutisiin