Paltamon kunnan brändiuudistus valmistuu

Paltamon kunnan brändiuudistus valmistuu

Paltamon kunnan brändiuudistus on valmistumassa. Kunnanhallitus hyväksyi uuden brändin 7.12.2021 kokouksessaan.

Paltamon kunnan brändityö aloitettiin vuoden 2020 syksyllä kuntalaisille järjestetyillä luovilla ja vuorovaikutteisilla menetelmillä, kuten työpajoilla, kyselyillä ja keskusteluilla, joissa tutkittiin kuntalaisten suhdetta Paltamoon ja paltamolaisuuteen. Tavoitteena oli löytää aitoja ja tosia aineksia kunnan brändityötä varten. Aineistoja saatiin runsaasti brändiaineksien luomiseksi kuvalliseen ja sanalliseen muotoon.

-Kunnanhallitus on evästänyt brändin visuaalista ilmettä syksyn aikana, ja vielä joulukuussa yrittäjien ja kunnan yhteisillä aamukahveilla keskustellaan mm. millaisesta kunnan markkinointimateriaalista olisi hyötyä alueen yrityksille, kehitysjohtaja Salla Korhonen sanoo.

Markkinointiviestinnän tueksi on laadittu brändikirja ja graafinen ohjeistus. Brändikirjaan on koottu sanalliseen muotoon kuvausta työpajoissa syntyneestä materiaalista. Brändikirja sisältää myös kuvia paltamolaisista ja ihmisistä, joilla on erityinen suhde Paltamoon. Kuvien yhteydessä on kerrottu, mikä heidän mielestään on parasta Paltamossa. Graafiseen ohjeistoon on kuvattu uuden visuaalisen ilmeen mukaisten elementtien käyttötapoja ja määrittelyjä.

Brändikirjaa päivitetään jatkossa tarpeen mukaan. Kunnan markkinointimateriaalia ja viestintäkanavien visuaalista ilmettä päivitetään uuden ilmeen mukaiseksi vaiheittain vuoden 2022 alusta alkaen.

Lisätiedot
Salla Korhonen
kehitysjohtaja
044 288 5660
salla.korhonen@paltamo.fi

 

Takaisin uutisiin