Paltamon kunnalle 27 000 euroa liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen

Paltamon kunnalle 27 000 euroa liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen

Paltamon kunta on saanut aluehallintovirastolta 27 000 euron suuruisen avustuksen liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen. Sykettä sydämeen -hanke toteutetaan 1.3. – 31.12.2022, ja se on suunnattu aikuis- ja perheliikuntaan. Hankkeessa aloittaa työskentelyn 2.5. alkaen liikunnanohjaaja / hankekoordinaattori, joka toteuttaa hankesuunnitelman mukaisia toimintoja.

Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Hanke sisältää liikuntaneuvontaa, lyhytkursseja ja hyvinvointiluentoja aikuisille, liikunnan olosuhteiden edistämistä ja perheliikuntaan aktivoimista, tapahtumien ja mahdollisten uusien perheliikuntavuorojen avulla. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää.

Kuntalaisia kuultiin viime syksynä hyvinvointisuunnitelmaan liittyen kyselyllä, jonka vastauksista esiin nousi mm. liikunta ja lapsiperheet.

-Toivon, että mahdollisimman moni hyödyntää hakkeessa syntyviä toimintoja. Nyt on oiva mahdollisuus edistää omaa hyvinvointia lempeällä otteella – jota hankkeen Sykettä sydämeen -nimikin kuvaa, kertoo Paltamon kunnan hyvinvointiaktivaattori Jenna Härkönen.

Lisätiedot:
Jenna Härkönen
Hyvinvointiaktivaattori
040 623 7272
jenna.harkonen@paltamo.fi

Takaisin uutisiin