Paltamon Korpitien monitoimikeskus täyttyy elämästä: Alakoulu, päiväkodit, nuorisotoimi ja kuntosali täysin uusissa tiloissa

Paltamon Korpitien monitoimikeskus täyttyy elämästä: Alakoulu, päiväkodit, nuorisotoimi ja kuntosali täysin uusissa tiloissa

Paltamon Korpitien monitoimikeskuksen tilat luovutettiin kunnalle 19.2.2021. Koulun laajennus ja muutosalueen tilat valmistuivat sovitussa aikataulussa. Ulkopuoliset työt valmistuvat heinäkuussa, ja päiväkodin piha syyskuussa. Koulun vanhan osan purku on jo alkanut.

Alakoulu, esikoulu ja päiväkodin viisivuotiaat aloittivat uusissa tiloissa 15.3.2021. Päiväkodin ulkoilu- ja leikkipihan valmistuttua syyskuussa muuttavat myös loput päiväkotiryhmät.

Nuorisotoimi aloitti toiminnan uusissa tiloissa viikolla 12. Uuden kuntosalin tilat pyritään avaamaan toukokuussa laitehankintojen varmistuttua. Tällöin asiakkaille järjestetään opastuksia uusien laitteiden käyttöön.

-Terveet ja turvalliset tilat palvelevat kaikkia paltamolaisia: Tiloissa järjestetään kansalaisopiston kursseja, kuntosali on maksuton ja juhlasalia käytetään paitsi kulttuuri- ja tapahtumatuotannossa esiintymispaikkana, myös urheiluseurojen harjoituspaikkana. Koulun yhteydessä sijaitseva nuorisotila mahdollistaa kokonaan uudella tavalla nuorisotyön koulupäivän aikana, toteaa kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi.

-Uusi monitoimikeskus on satsaus varsinkin paltamolaisten lapsiperheiden hyvinvointiin. Uusien tilojen käyttäjät ovat olleet aktiivisesti mukana suunnittelussa, jossa mukana on ollut myös pedagoginen näkökulma. Käyttömukavuutta parantavia asioita toteutetaan kevään aikana.

-Monitoimikeskus on kokonaisuudessaan valmis syksyllä, ja siksi vihkiäisiä on määrä viettää lokakuussa, Ahoniemi iloitsee.

Uusien tilojen lisäksi uudistettuihin koulun tiloihin kuuluivat biologian, fysiikka/kemian, käsityön ja kuvataiteen luokat, laboratorio, laaja-alainen opetustila, nuorisotila ja kenkäeteiset. Loppuvaiheessa lukiolle toteutettiin omana tilana ”lukiosoppi”. Osa irtokalustusta uusittiin, mutta paljon hyödynnettiin käytössä olleita hyväkuntoisia kalusteita ja laitteita, kuten kaappeja, keramiikka- ja posliiniuuneja, hyllykköjä, altaita, tasoja, mikseriä, nuorisotilan valkokangasta ja tykkiä.

Korpitien monitoimikeskus on ns. kengätön eli tiloissa liikutaan sisäjalkineilla tai sukkasillaan. Kenkäeteiset sijaitsevat sisäänkäyntien yhteydessä. Paltamolaisten Vaaran mummojen villasukkakampanja on kerännyt yli tuhat paria villasukkia, jotka on lahjoitettu oppilaille.

Monitoimikeskus on toteutettu Tervetalo-periaattein. Suunnittelun ohjauksessa ja toteutuksessa on huomioitu rakennuksen rakenteiden ja talotekniikan vaatimukset, jotta rakenteet ovat elinkaarikestäviä, ja rakennuksen sisäilma on vaatimukset täyttävää. Myös kosteudelle alttiit rakenteet huputettiin rakennusvaiheessa, jolloin kosteudelle alttiit rakenteet eivät päässeet kastumaan ulkopuolisen sadeveden vuoksi.

Monitoimikeskuksen kokonaiskustannukset ovat noin 8 milj. euroa. Uudisosan laajuus on 3700 m2 ja muutosalueen tiloja sisältyi n. 700 m2. Liikuntatiloja on yht. 1100 m2 (monikäyttösali 840 m2, pieni liikuntatila 60 m2 ja kuntosali 200 m2).

Irtaimiston kustannukset ovat yhteensä 250 000 euroa, joista opetustilojen ja päiväkodin kalusteet käsittävät noin 150 000 euroa, av-laitteet noin 15 000 euroa, monikäyttösalin liikuntavälineet noin 28 000 euroa. Loppusummaan sisältyvät mm.  kuntosalin laitteet, musiikkiluokan soittimet ja eri tilojen verhoratkaisut.

Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
044 750 0001
pasi.ahoniemi@paltamo.fi

 

Kuvassa eskariryhmä työn touhussa. 

Takaisin uutisiin