Paltamon kansalaisopiston lukuvuosi onnistui koronasta huolimatta hyvin

Paltamon kansalaisopiston lukuvuosi onnistui koronasta huolimatta hyvin

Lukuvuonna 2020–2021 Paltamon kansalaisopisto järjesti 160 kurssia luennot mukaan lukien. Kursseille osallistui reilut 800 opiskelijaa Paltamossa, Kontiomäessä ja Ristijärvellä.

Suosituimpia liikuntakursseja olivat Yin-jooga ja Fascia Method.  Kädentaitokursseista suosituimpia olivat Huonekalujen kunnostus ja Puukontaonta ja puutyöt sekä Tuftaus.  Kuvataidekursseista eniten kiinnostivat Ristijärven Taidepiiri, Kontiomäellä järjestetyt Digikuvaus ja kuvankäsittely sekä Keramiikka. Pianonsoitto ja Muskarit olivat musiikkikursseista mieluisimpia.

Suosituin verkkoluento oli Jouni Laaksosen Kainuun parhaat retkikohteet, joka tavoitti noin 300 osallistujaa. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan webinaariin.

Verkkoluennot löivät itsensä läpi tänä lukuvuonna. Ikiksen eli Ikääntyvien yliopiston luennot toteutettiin Paltamossa pelkästään verkossa ja osallistujia paikalla oli keskimäärin parikymmentä henkilöä. Myös naapurikunnista tuli uusia osallistujia mukaan. Ristijärven kirjastossa oli joka kerta myös paikan päällä muutama kuulija.

Korona näkyy netto-opiskelijamäärässä siten, että riskiryhmäläisiä jäi jonkin verran kursseilta pois. Kyselyn mukaan korona ei kuitenkaan merkittävästi vaikuttanut muiden osallistumiseen. Kaikki ryhmäkoot oli tarkistettu rajoitusten mukaisiksi, ja koronan torjuntaohjeita noudatettiin ryhmissä hyvin. Netto-opiskelijamäärä lukuvuonna 2020–2021 oli 807 opiskelijaa.

Opetusta annettiin reilut 4000 tuntia. Suurin opiskelijaryhmä oli eläkeläiset. Koronan vuoksi suljettuna oli tammikuussa Ristijärven Virtaala, missä pidettäväksi suunnitellut allas- ja jumppakurssit peruuntuivat tältä ajalta. Tunnit kuitenkin korvattiin kurssilaisille.

Kevätjuhla ja konsertteja peruttiin koronan vuoksi. Kädentaitojen näyttely on suunnitteilla toteutettavaksi Juustoleipämessujen yhteyteen 7.–8.8. Paltamon kirjastossa on parhaillaan menossa taidepiirien näyttely sekä kirjoittajapiirin satoa.

Lisätietoja
Helena Hynynen
Paltamon kansalaisopiston rehtori
044 288 5400
helena.hynynen@paltamo.fi

 

Takaisin uutisiin