Paltamon jättiläisten kesässä nautitaan lastenkulttuurista, Leinosta ja Oulujärvestä

Paltamon jättiläisten kesässä nautitaan lastenkulttuurista, Leinosta ja Oulujärvestä

Paltamon jättiläisten kesässä nautitaan lastenkulttuurista, Leinosta ja Oulujärvestä

Paltamon kunta suuntaa toiveikkaana kohti Jättiläisten kesän tapahtumia, joita on suunniteltu yhdessä paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Koettavana on ennen muuta rikasta paikalliskulttuuria. Muutokset ovat mahdollisia koronatilanteen vuoksi.

Lasten jättiläisten kesässä lauantaina 3.7. esiintyy Pikku Kakkosesta tuttu Siina & Taikaradio, joka vie laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin, mm. aarteenetsinnästä viidakko-seikkailuun ja Piippolan vaarin luona vierailusta metsän juhliin. Esitys on klo 13 Eino Leino -puiston lavalla. Mentalisti Jenni Sofian mystinen ja mukaansa tempaava ohjelmanumero on täynnä taikaa, ennustamista ja ajatustenlukua. Koko perheen esitys klo 15 Eino Leino -puiston lavalla. Lastentapahtumassa on myös mm. poniratsastusta, golfia, vilttikirppis, tehtävärata ja toritoimintaa. Vapaa pääsy!

Eino Leinoa juhlitaan runoruhtinaan syntymäpäivänä 6.7. Ohjelmassa mm.
klo 12-15 Opastettu bussikierros wanhan ajan Paltamossa. Opastuksen toteuttaa Kajaanin matkailuoppaat ry. Matkalla kuullaan tarinoita Paltamon emäpitäjästä ja vieraillaan kylissä. Lähtö ja paluu Neste Kiehimänportti, Sairaalatie 1. Ennakkoilmoittautuminen viim. 2.6. minna.m.harkonen@paltamo.fi tai 044 750 0998. Retki on maksuton.

6.7. klo 15.15-16.15 Yhteislaulutilaisuus ja Vuoden 2021 Eino Leinon julkistaminen Paltamon kesäteatterilla, Jokirannantie 2. Musiikillisesta sisällöstä vastaa Musiikkiteatteri Kaparee. Tilaisuus on maksuton.

6.7. klo 17-21 järjestetään Eino Leino Oulujärvellä -erikoisristeily Paltamosta Paltaniemelle. Risteily on tarkoitettu erityisesti paltamolaisille ja Paltamon kesäasukkaille. Risteilyllä matkataan Metelinniemestä Paltaniemelle Eino Leino -talolle. Mukaan lyöttäytyvä Eino Leino vie tarinoillaan elämänsä tärkeisiin hetkiin ja kertoo Oulujärven merkityksestä runoudelleen. Paltaniemen satamasta Leino opastaa ryhmän Eino Leino -talolle, jossa järjestetään Kaj Chydeniuksen konsertti. Konsertin päätyttyä paluu linja-autokuljetuksella takaisin Paltamoon. Liput 20 e (sis. risteily, konsertti ja paluukyyti). Lisätietoja ja ennakkoilmoittautuminen viim. 2.6. minna.m.harkonen@paltamo.fi tai 044 750 0998.

Lisäksi Jättiläisten kesässä mm.:

  • 29.6.–1.8. Eilisen lapset -lelunäyttely, Suomen pohjoisin lelumuseo, Golftie 3, järj. Meteli Seis ry
  • 14.6.–30.7. Kotiseutumuseo avoinna, Leppiläntie 11, järj. Paltamo-Seura ry
  • 6.7. – 31.7. Oulujärvi kiikarissa -valokuvanäyttely, järj. Oulujärvi kiikarissa -hanke, Paltamo-Seura ry
  • 17.7.–1.8. Heila hakusessa -esitykset, tuotanto Musiikkiteatteri Kaparee ja Paltamon harrastajateatteri
  • 22.–24.7. Oulujärven Kuhakunkku - Suomen suurin vetouistelukilpailu, järj. XXX Fishing Club
  • 21.8. Paltamo Rock -musiikkitapahtuma, järj. Paltamon Musiikki ry

Tarkemmat ohjelmatiedot www.paltamo.fi ja Facebook @Jättiläisten kesä. Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot
viestintäsuunnittelija
Minna Härkönen 
minna.m.harkonen@paltamo.fi
044 750 0998

Takaisin uutisiin