Paikallisturvallisuutta vahvistetaan Pohjoinen 2/2021 -paikallispuolustusharjoituksessa Lapissa ja Kainuussa

Paikallisturvallisuutta vahvistetaan Pohjoinen 2/2021 -paikallispuolustusharjoituksessa Lapissa ja Kainuussa

Pohjois-Suomessa toimivat Puolustusvoimien joukot ja eri viranomaiset jatkavat yhteistyön syventämistä paikallispuolustuksen tehtävissä 4.-10.9.2021 Lapissa ja Kainuussa järjestettävässä Pohjoinen 2/2021 -paikallispuolustusharjoituksessa. Harjoituskokonaisuuden johtaa Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja eversti Jukka Kotilehto.

Yhteiskunnan häiriötilanteisiin varautumista harjoitellaan Maavoimien paikallispuolustusharjoituksissa kaksi kertaa vuodessa koko maan kattavasti. 

Harjoitukseen liittyy Lapin aluehallintoviraston ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston järjestämän Pohjoinen 21 -valmiusharjoituksen toiminnallinen vaihe.

Lapissa Kaamanen-Sodankylä-Rovaniemi alueella harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 510 henkilöä ja 90 ajoneuvoa. Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin pelastuslaitoksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä ja Lapin aluehallintovirastosta.

Lapissa harjoitus näkyy Kaamasen alueella 6.-9.9., alueella harjoittelee Jääkäriprikaatin ja Lapin rajavartioston joukkoja. Harjoitukseen liittyy myös Lapin lennoston lentotoimintaa. Lisäksi joukot harjoittelevat Rovajärven harjoitusalueella sekä Sodankylän ja Rovaniemen varuskunnassa.

Kainuun alueella harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 900 henkilöä ja 90 ajoneuvoa. Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Kajaanin kaupungista, Kainuun pelastuslaitoksesta, Kainuun rajavartiostosta, Oulun poliisilaitoksesta, Pohjois-Pohjanmaan ELY:sta, Kainuun SOTE:sta ja Finaviasta.

Kainuussa harjoitus tulee näkymään viikon aikana mm. Kajaanin keskustassa, Hoikankankaalla, Renforsin rannassa, Kuusanmäessä, Paltaniemellä, Kontiomäessä ja Vuosangassa. Kajaanissa esiintyy ajoittaista ammuntamelua maanantaista torstaihin pääsääntöisesti kello 8-18, käytössä ovat harjoitusampumatarvikkeet. Harjoituksessa ei ole lentotoimintaa Kainuussa.

Harjoituksen aikana päivystävät numerot 0299 452 112/Lappi ja 0299 451 964/Kainuu mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.
 
Harjoitusta voi seurata Maavoimien, Jääkäriprikaatin ja Kainuun prikaatin sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat.

Maavoimat järjestää viikolla 36 viisi paikallispuolustusharjoitusta, lisätietoa paikallispuolustusharjoituksista:
https://maavoimat.fi/-/maavoimien-paikallispuolustusharjoitukset-vahvistavat-viranomaisyhteistyota-ja-valmiutta 
https://maavoimat.fi/paikallispuolustusharjoitukset

Maavoimien tiedote 7.9.2021

Takaisin uutisiin