Oulujoen vesistöalueella poikkeuksellisin sateinen syksy – Oulujoen suuret virtaamat jatkuvat

Oulujoen vesistöalueella poikkeuksellisin sateinen syksy – Oulujoen suuret virtaamat jatkuvat

Oulujoen vesistöalueella poikkeuksellisin sateinen syksy – Oulujoen suuret virtaamat jatkuvat

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 5.10.2023

Oulujoen vesistöalueen tulovirtaamat ovat olleet voimakkaat loppukesän ja syksyn sateiden vuoksi. Oulujoen ja Emäjoen virtaamat pidetään suurina kunnes niiden yläpuoliset järvet saadaan turvalliselle tasolle ennen talven jäädytysajojen alkamista. Jäädytysajojen aikana erityisesti Oulujoen virtaamaa rajoitetaan, mikä voi näkyä Oulujärven vedenpinnan nousemisena. Suuret virtaamat näkyvät erityisesti Oulu- sekä Emäjoella. Ohijuoksutukset ovat todennäköisiä kaikilla voimalaitoksilla.

Kehotamme järvien rantojen ja jokivarsien kiinteistönomistajia varautumaan poikkeukselliseen tilanteeseen siirtämällä mahdollisuuksien mukaan veneet ja laiturit pois vedestä tai varmistamalla niiden kiinnitys.

Järvikohtaiset tilanteet ja ennusteet

Oulujärven tämänhetkinen pinnankorkeus on NN+ 122,80 metriä, joka on 35 senttimetriä ajankohdan keskiarvoa ylempänä.

Hyrynsalmen reitillä Kiantajärven pinnankorkeus NN+ 199,01 metriä, joka on ajankohdan keskiarvoa 40 senttimetriä ylempänä. Vuokkijärven pinnankorkeus NN+ 188,90 metriä on ajankohdan keskiarvoa 48 senttimetriä ylempänä.

Sotkamon reitillä Ontojärven pinnankorkeus on NN+ 158,80 metriä, joka on ajankohdan keskiarvoa 29 senttimetriä ylempänä. Kiimasjärven pinnankorkeus on NN+ 137,87 metriä eli noin 43 senttimetriä ajankohdan keskiarvoa ylempänä ja Nuasjärven pinnankorkeus on NN+ 137,58 metriä eli noin 24 senttimetriä ajankohdan keskiarvoa ylempänä.
 

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Mikael Heikkilä, Oulujoen ja Hyrynsalmen reitin säännöstely, Fortum, mikael.heikkila@fortum.com, puh. 050 453 2857

Tiedote

Takaisin uutisiin