Oulu2026 -hakemuksen julkistaminen 22.4.

Oulu2026 -hakemuksen julkistaminen 22.4.

Oulu on tehnyt jo usean vuoden ajan matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mukaan on lähtenyt 32 kuntakumppania eli laajat pohjoisen hartiat tavoittelevat arvostettua asemaa. Euroopan kulttuuripääkaupunkikisa ratkeaa 2. kesäkuuta, kun kansainvälinen raati ilmoittaa, kuka kolmesta suomalaisesta hakijakaupungista voittaa.  

Torstaina 22.4. on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua 100-sivuisen hakukirjan sisältöihin ja Oulun salaisiin aseisiin, joilla kisa pyritään voittamaan. Hakemus julkistetaan kaikelle kansalle torstaina klo 18 ohjelmassa, joka tulee nähtäville Mun Oulu -kaupunkimediaan ja Oulun kaupungin Youtube-kanavalle. 

”Nyt paljastetaan kaikki! Avaamme Oulun hakemuksen helmiä upeiden vieraiden ja keskustelun kautta”, kertoo Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen

Miten kulttuuri-ilmastonmuutosta on tehty ja mitä kulttuuripääkaupungin asema toisi tullessaan? Ohjelmassa kerrotaan hakumatkasta, hakemuksen sisällöstä, pohjoisuudesta ja kaupunkikulttuurista. Keskustelemassa ovat mukana sanataiteilija Timo Harju, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, ilmakitaristi Aapo Rautio, Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi ja Oulu Safaris operatiivinen johtaja Janne Soini. Ohjelma aloitetaan oululaisittain ilmakitarashowlla ja päätetään kauniisti upean oululaisen Lanain musiikilla. Kumppanikunnatkin ovat mukana iloisilla tervehdyksillään. Tervetuloa mukaan! 

Mitä sinä haluaisit tietää - lähetä kysymyksiä ennakkoon!  

Onko jokin asia, jonka haluat tietää kulttuuripääkaupunkihankkeesta tai Oulu2026:n toiminnasta? Ohjelmaan voi lähettää kysymyksiä ennakkoon sähköpostilla: oulu2026@ouka.fi 19.4. saakka. Kysymyksiin vastataan lähetyksen aikana ja Oulu2026:n sosiaalisen median kanavissa. Lähetyksen aikana voi kommentoida ja kysyä Youtubessa ja Oulu2026-kanavissa. 

Lisätietoja:  
Piia Rantala-Korhonen, hankejohtaja, 044 703 1116 
Erika Riekki, ohjelman tuottaja, 040 586 2650 

 

#Oulu2026julkistus 

Takaisin uutisiin