Nuoret pääsivät vuorokaudeksi johtamaan kuntaa Paltamossa

Nuoret pääsivät vuorokaudeksi johtamaan kuntaa Paltamossa

Paltamon kunnan johtoryhmän viranhaltijat luovuttivat torstaina 27.2. virkansa koko päivän ajaksi nuorisoneuvoston jäsenten hoidettavaksi. Kunnanjohtaja, hallintojohtaja, tekninen johtaja, sivistysjohtaja ja kehitysjohtaja luovuttivat työnsä kukin yhden tai kahden nuorisoneuvoston jäsenen haltuun. Samalla he toimivat mentoreina nuorille.

-Paltamon kunta haluaa vahvistaa ja edistää lasten ja nuorten osallisuutta kunnan palvelujen kehittämisessä, kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi tiivistää.

-Saimme nuorilta välitöntä palautetta ja tuoreita näkemyksiä siitä, miltä kunnan johtaminen ja päivän aikana käsitellyt asiat vaikuttavit nuorten kokemana, kehitysjohtaja Salla Korhonen sanoo.

Päivä aloitetiin johtoryhmän kokouksella. Päivän aikana vaihdettiin mielipiteitä sekä tutustuttiin johtotehtäviin ajankohtaisten aiheiden ytimessä.

-Saatiin monia ideoita, joita tulemme käsittelemään seuraavissa valtuustomme kokouksissa. Päivä antoi myös konkreettista tutustumista kunnan erilaisiin johtotehtäviin ja jokaiselle meistä tämä oli todella mahtava kokemus! Päivä oli monipuolinen ja omalaatuinen sekä erittäin mukava. Positiivisin odotuksin aloitettiin päivä ja mainiolla mielellä lopetettiin päivä. Suuri kiitos meidän mukaan ottamisesta! Innolla odotamme tulevia yhteistöitä, tiivistää nuorisovaltuuston puheenjohtaja Minerva Jokelainen.

Nuorten osallistuminen kunnan johtoryhmän työnvaihtoon liittyy kokonaisuuteen, jossa kunnan johto osallistuu arkityöhön kentällä ja kerää kokemuksia eri palvelualoilta. Kaikki nämä kokemukset kootaan yhteen ja niitä hyödynnetään työhyvinvoinnin ja kunnan palvelujen kehittämisessä.

 

Päivän tapahtumia löytyy Instagramissa @nuvapaltamo ja @jättiläistenpaltamo

Takaisin uutisiin