Nälkämaan laulu ja siitä tehty video julki perjantaina 3.5.2024

Nälkämaan laulu ja siitä tehty video julki perjantaina 3.5.2024

Nälkämaan laulu ja siitä tehty video julki perjantaina 3.5.2024

Nälkämaan laulusta tehty sinfoninen metalliversio julkaistiin Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa heti puoliltaöin, torstain vaihtuessa perjantaiksi 3.5.2024. Samaan aikaan tuli katsottavaksi kappaleesta tehty video, joka löytyy Kainuun omalta Youtube-kanavalta. Nälkämaan laulu on esimerkki Kainuun mahdollisuuksista kulttuurituotannon sydämenä, jossa rikas historia ja moderni asenne paiskaavat kättä. Nälkämaan laulun uusi versio on tuotanto, joka kumpuaa Kainuun kulttuurikentästä, saa elinvoimansa laajoista kansainvälisistä yhteistyöverkostoista ja osoittaa parhaalla tavalla Kainuun maakuntabrändin uusiutumista. Kappale sai alkunsa ja on tuotettu osana Sotkamo International Music Camp -biisintekoleiriä yhteistyössä Sotkamon ja Suomussalmen kuntien sekä Kainuun liiton kanssa. Videon teossa mukana ovat olleet kaikki Kainuun kunnat. Kappale julkaistaan Ilmari Kianto 150 -juhlavuoden kunniaksi.

Ilmari Kiannon sanoittaman ja Oskari Merikannon säveltämän Nälkämaan laulun ovat sovittaneet ja tuottaneet moninkertaisesti palkittu tuottaja Jukka Backlund ja amerikkalainen biisintekijä Casey Sabol. Jukka Backlund tunnetaan muun muassa kansainvälisesti menestyneen Sunrise Avenuen tuottajana ja Casey Sabol muun muassa Grammy-ehdokkaana olleen Periphery-yhtyeen ex-laulajana. He ovat myös miksanneet uuden Nälkämaan laulun. Jousi- ja kantelesovituksista vastaa jazzpianisti ja säveltäjä Visa Oscar. Vastaavina tuottajina ovat toimineet Marko Karvonen ja Tuomas ´Gary´ Keskinen. Masteroinnista vastaa niin ikään amerikkalainen Eric Hill ja graafisesta ilmeestä kainuulaislähtöinen Petri Matero.

Kainuulaisten sisukasta asennetta, positiivista elämänkatsomusta ja maakuntarakkautta ilmentävän teoksen uutta versiota tulkitsevat paraikaa toukokuun Pohjois-Amerikan ja Kanadan kiertueelle valmistautuva Battle Beast -yhtyeen laulaja Noora Louhimo, lemiläisen metallimenestysyhtye Stam1nan keulakuva Antti Hyyrynen sekä Grammy-ehdokkaanakin olleesta Periphery-bändistä tuttu Casey Sabol. Nälkämaan laulussa kanteletta soittaa virtuoosi Ida Elina ja kainuulaisen jousikvarteton muodostavat Heli-Maarit Leppioja, Laura Matilainen, Minna Blom ja Pietari Willey.

Nyt julkaistava Nälkämaan laulun sinfoninen metalliversio on ensi askel Kainuun maakunnallisen, luovien alojen ja niitä tukevan laajan palveluverkoston luomisessa. Sotkamo ja Suomussalmi rakentavat yhteistyössä Kainuun liiton aluemarkkinoinnin kanssa Kainuuseen ainutlaatuista kokonaisuutta jo kaksi vuotta järjestetyn kansainvälisen biisileirin ja uuden, lokakuussa 2024 starttaavan sanoittajaleirin pohjalta. Syntyvä kokonaisuus vastaa populaarimusiikkikentän tarpeeseen uusista, laadukkaista ja ainutlaatuisista palveluista, jotka kultivoivat luovuutta ja tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä musiikin tekijöille ja artisteille. Kainuussa tämä on mahdollista tehdä puitteissa, joissa voi aistia suomalaisen kulttuuriperimän Kalevalan perinnemaisemista alkaen tekemättä silti kompromisseja tekniikan, tietoliikenneyhteyksien tai muiden nykyajan vaatimusten suhteen.

Video löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=PrvMA5v4_Mw

Videon ohjauksesta vastasi Timo Puustinen, Mainostoimisto Kataja

Kainuun maisemavideot: Kainuun kunnat, Mainostoimisto Kataja, FaniProductions

Lisätietoja antavat:

Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen | marko.karvonen@sotkamo.fi | P. +358 44 089 5033

Suomussalmen kulttuurituottaja Veera Tavila | veera.tavila@suomussalmi.fi | P. +358 44 511 9871

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Johannes Aalto | johannes.aalto@kainuunliitto.fi | P. +358 44 410 0741

Takaisin uutisiin