Liikenneturva muistuttaa: Laita pyörän valot kuntoon - muista myös takavalo

Liikenneturva muistuttaa: Laita pyörän valot kuntoon - muista myös takavalo

Liikenneturvan viime syksynä tekemien tarkkailujen mukaan hämärällä tai pimeällä pyöräilevistä 57 prosenttia käytti etuvaloa. Viidesosalla punersi jo takavalo. Uuden tieliikennelain myötä pyörän takavalo on etuvalon ohella pyöräilijän pakollinen varuste pimenevissä illoissa.

Valon vähetessä näkeminen ja muille näkyminen korostuvat liikenteessä. Pimeällä, hämärässä, sadekelillä tai kun näkyvyys on muutoin huono, on valot pyöräilevän tärkeä turvallisuustekijä. Liikenneturvan kyselyyn* vastanneista 84 prosenttia tiesi, että pyöräilijän on käytettävä etuvaloa pimeän aikaan myös valaistussa taajamassa.

”Se, että itse kokee näkevänsä polkea pelkän katuvalaistuksen varassa, ei vielä tarkoita, että muut tiellä liikkujat huomaisivat valottoman pyöräilijän. Jos ilta on alkanut hämärtyä, valot ovat tarpeen niin valaistussa taajamassa kuin pimeällä metsälenkillä. Hyvää ennakointia on laittaa pyörän valoasiat kuntoon viimeistään nyt, jolloin valot on käytössä jo ensimmäisillä hämärtyvillä pyörämatkoilla”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa neuvoo.

 

Lue koko tiedote https://www.liikenneturva.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/laita-pyoran-valot-kuntoon-muista-myos-takavalo#f3af3150​​​​​​​

Takaisin uutisiin