Leikkipihan avajaisia ja avoimia ovia juhlitaan Kontiomäen monitoimitalolla torstaina 24.9.2020 klo 15 - 17

Leikkipihan avajaisia ja avoimia ovia juhlitaan Kontiomäen monitoimitalolla torstaina 24.9.2020 klo 15 - 17

Leikkipihan avajaisia ja avoimia ovia juhlitaan Kontiomäen monitoimitalolla torstaina 24.9.2020 klo 15 - 17

Kontiomäen monitoimitalolla ja koululla järjestetään avoimet ovet -tapahtuma torstaina 24.9. klo 15 - 17. Juhlinnan aiheena ovat erityisesti päiväkodin uusi piha ja esikoululaisten uudet tilat.

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtumaan tullaan vain terveenä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja riittävistä turvaväleistä huolehtien.

Ohjelma:

  • Klo 15.00 Uuden pihan avaus, sivistysjohtaja Helena Hynynen
  • klo 15.10 Mentalisti Raimo Lusma esiintyy
  • klo 15 – 17 Avoimet ovet monitoimitalolla ja koululla

Viimeisen viiden vuoden aikana Paltamon kunta on toteuttanut Kontiomäellä lukuisia kuntalaisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia vahvistavia investointeja.

Esikoulun uusi tilalaajennus on yhteensä 89 m2 ja se saatiin käyttöön juuri eskarien toimintakauden alkuun.

Mesikämmen vuoropäiväkodissa on esiopetuksessa 18 lasta, joista osa osallistuu myös varhaiskasvatukseen. Alle esiopetusikäisiä lapsia on 33. Paltamolaisten lasten lisäksi päiväkodissa on lapsia Sotkamosta ja Kajaanin Jormualta ja Kuluntalahdesta. Työntekijöitä on yhdeksän kasvattajaa ja ryhmäavustaja. Päiväkodin johtaja on kahden päiväkotimme yhteinen ja päiväkodissa toimii varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Kontiomäen koulun katto, luokkien sisäkatot ja valaistus on uusittu ja kiinteistöön on asennettu maalämpö. Syksystä 2019 alkaen koululla on toiminut nuorisotila Pinkkari.

Oppilaita koululla on tänä vuonna 31, joista ap/ip-toiminnassa yksitoista. Koululla työskentelee kolme luokanopettajaa, ap/ip -ohjaaja/koulunkäynnin avustaja, ip-ohjaaja/nuoriso-ohjaaja sekä siistijä/ruokahuollosta vastaava. Iltaisin tiloissa kokoontuu Paltamon kansalaisopiston seitsemän liikuntaryhmää, ja syyskuussa aloittaa maksuton matalan kynnyksen lähiliikuntaryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa vaihtelevilla lajeilla.

Koulun piha-alue toimii lähiliikuntapaikkana. Pihasta lähtee valaistu latu ja kuntopolku, jonka valaistus (pylväät, led-valaisimet ja ilmajohdot) uusitaan tänä vuonna kokonaan. Valaistukseen liittyen on kuntopolulla jo tehty raivaustöitä.

Kontiomäellä palvelee oma kirjasto, jossa on asiakaspalvelua parillisen viikon torstaisin klo 13-15 ja parittoman viikon torstaina kirjaston pihassa pysähtyy kirjastoauto klo 17.30-18.30. Kontiomäkeläiset lainaavat eniten lastenkirjallisuutta ja kaunokirjallisuutta. Omatoimiaikoina asiakkaina ovat pääasiassa yli 64-vuotiaat.

 

Lisätietoja
Helena Hynynen
sivistysjohtaja
p. 044 288 5400

 

Takaisin uutisiin