Lähiliikkuja2-hankkeessa tarve ja toiminta kohtaavat ikäpolvien yhteisenä tekemisenä

Lähiliikkuja2-hankkeessa tarve ja toiminta kohtaavat ikäpolvien yhteisenä tekemisenä

Lähiliikkuja2-hankkeessa tarve ja toiminta kohtaavat ikäpolvien yhteisenä tekemisenä

Paltamon kunnan varhaiskasvatuksen ja ikäihmisten Lähiliikkuja2-yhteishanke sai valtionavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta 26 000 euroa.

Lähiliikkuja2-jatkohankkeella ohjataan varhaiskasvatusryhmiä hyödyntämään erilaisia liikkumis- ja oppimisympäristöjä monipuolisesti. Niin perheet kuin ikäihmiset ohjataan käyttämään monipuolisesti paikallisia liikuntamahdollisuuksia. Matalankynnyksen liikuntatoiminta edistää ikäihmisten osallisuutta ja toimintakykyä.

-Ensimmäinen Lähiliikkuja-hanke onnistui koronaepidemiasta huolimatta hyvin, sillä se kannusti varsinkin ikäihmisiä ulkoiluun ja ulkona liikkumiseen. Nyt heidän kanssaan aloitellaan sisäliikuntaa vahvistamaan lihaskuntoa mm. Korpitien monitoimikeskuksen uudella kuntosalilla, kertoo hankekoordinaattori Laura Poikonen.

Hankkeessa kokeillaan uusia toimintatapoja ja kehitetään kunnan tarjoamia liikuntapalveluita vastaamaan lasten, lapsiperheiden ja ikäihmisten tarpeita. Hyvät käytännöt juurrutetaan kunnan toimintaan ja osallistujien aktiiviseen arkeen.

-Suunnitelmissa on mm. tehdä ulkoilusta säällä kuin säällä pysyvä toimintatapa kunnan varhaiskasvatuksessa, tehdä metsämummojen ja -vaarien ja lasten yhteisiä luontoretkiä, kouluttaa lumikenkäohjaajia, toteuttaa liikuntatempauksia ja harrastemessut sekä kartoittaa kunnan ja erityisesti monitoimikeskuksen ympäristön luontoliikuntamahdollisuuksia, Poikonen kertoo.

Uusilla liikuntavälineillä innostetaan osallistujia liikkumiseen luonnossa. Hankkeen rahoituksella voidaan ostaa mm. kantorinkkoja, retkireppuja, retkiruokailuastioita, telttakotia, lumikenkiä, lumiliukukenkiä, kevytpeitteitä ja riippumattoja.

-Välineistä suurin osa tulee varhaiskasvatuksen käyttöön helpottamaan aikuisia toimimaan esimerkkeinä liikkuvina aikuisina ja tukemaan varhaiskasvattajien hyvinvointia, osa tulee ikäihmisten ryhmäkäyttöön ja osa mahdollisesti kirjastoon lainattaviksi, Poikonen täsmentää.

Hankkeen kesto on 1.3. – 31.12.2021.

Lisätietoja
Laura Poikonen, hankekoordinaattori
044 750 0989
laura.poikonen@paltamo.fi

Sirpa Härkönen, varhaiskasvatuspäällikkö
044 288 5307
sirpa.harkonen@paltamo.fi

 

Takaisin uutisiin