Lähiliikkuja-ryhmät jatkuvat Kontiomäellä ja Kirkonkylällä

Lähiliikkuja-ryhmät jatkuvat Kontiomäellä ja Kirkonkylällä

Lähiliikkuja-ryhmät jatkuvat Kontiomäellä ja Kirkonkylällä

Haluaisitko aloittaa säännöllisen liikkumisen, mutta et oikein tiedä miten, milloin ja kenen kanssa?

Kontiomäellä ja Paltamossa alkoi syyskuussa uudet matalan kynnyksen liikuntaryhmät Lähiliikkuja-hankkeen voimin. Liikuntaryhmät on tarkoitettu kaikille niille, jotka kaipaavat kevyttä ja monipuolista liikuntaa.

-Ryhmät ovat erityisesti ikäihmisille sekä niille, jotka vielä etsivät itselle sopivaa liikuntamuotoa ja kaipaavat kimmoketta säännöllisen liikkumisen aloittamiselle, toteaa Laura Poikonen Lähiliikkuja-hankkeesta.

Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan riittää, että tulee paikalle.

-Aloitamme liikkumisen oheisen ohjelman mukaisesti, mutta tavoitteena on, että seuraavien kertojen teemat sovitaan osallistujien kanssa yhdessä. Ryhmissä voimme tutustua eri liikuntamuotoihin aina sauvakävelystä pallopeleihin. Tavoitteena on toiminnan alkamisen myötä kouluttaa vertaisohjaajia toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi, Poikonen lisää.

Toiminnassa huomioidaan vallitseva koronatilanteen huolehtimalla turvaväleistä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä suosimalla omia välineitä.

Säännöllinen liikuntaharrastus auttaa jaksamaan arjessa ja se myös mahdollistaa uusien ystävyyssuhteiden luomisen. Tavoitteena toiminnassa on monipuolisesti liikkuen pitää yllä ja kehittää kestävyyskuntoa, lihaskuntoa sekä kehon notkeutta, unohtamatta liikunnan vaikutusta psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Kontiomäki
19.10. klo 10 Mielen hyvinvointipolku, kokoontuminen monitoimitalolla
26.10. klo 10 Metsätreeni, kokoontuminen pururadan lähtöpaikalla

Kirkonkylä
19.10. klo 13 Mielen hyvinvointipolku, kokoontuminen Eino Leinon puistossa
26.10. klo 13 Vaarantalon hyvinvointipolku, kimppakyyteihin kokoontuminen Koulukankaan salin parkkipaikalla, voit tulla myös suoraan Vaarantalolle

Lisätiedot:
Laura Poikonen, Paltamon kunta, Lähiliikkuja-hanke
044 750 0989
laura.poikonen@paltamo.fi

Takaisin uutisiin