Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemen tervehdys: Poikkeuksellinen tilanne on tuonut mukanaan jo monta luovaa ratkaisua

Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemen tervehdys: Poikkeuksellinen tilanne on tuonut mukanaan jo monta luovaa ratkaisua

Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemen tervehdys: Poikkeuksellinen tilanne on tuonut mukanaan jo monta luovaa ratkaisua

Tänään on ollut ensimmäinen etäopiskelupäivä Suomen kouluissa. Järjestely tulee vaatimaan mielen joustavuutta niin lapsilta, vanhemmilta kuin opettajilta. Varmasti monilla etätyötä tekevillä vanhemmuuden ja työn yhteensovittaminen aiheuttaa jumppaa, kirjaimellisesti. Varhaiskasvatus toimii Paltamossa normaalisti.

 

Yhteiskunnan jäsenet, kuten kuntalaiset, ovat ymmärtäneet erinomaisesti rajoitusten tärkeyden. Olemme oppineet ymmärtämään, että suojaamme näillä toimilla heikoimpia, emme itseämme. Olemme nähneet yhteisöllisyyden kasvua, kun ihmiset ovat alkaneet auttaa lähimmäisiään. Samalla olemme huomanneet tiettyjen ammattikuntien, kuten hoitajien, siivoojien, opettajien, sihteereiden, kokkien, lastenhoitajien, lastentarhaopettajien, autonkuljettajien, kauppojen myyjien ja monien muiden ammattien tärkeyden tässä tilanteessa.

 

Eilen pidimme kunnanhallituksen epävirallisen tapaamisen. Päivitin kunnan luottamushenkilöjohdolle missä mennään. On tärkeää, että kunnan päätöksentekokyky pidetään yllä poikkeusoloissa. Myös kunnan johtoryhmä kokoontuu päivittäin tilannekatsaukseen etäyhteyksin. Oma roolini on ollut viime päivien aikana ennen kaikkea tukea, organisoida ja johtaa valmistelutyötä. Poikkeuksellinen tilanne on tuonut mukanaan jo monta luovaa ratkaisua asioihin ja työyhteisömme henki on hyvä.

 

Poikkeuksellinen aika vaatii nopeita ja poikkeuksellisia ratkaisuja. Olemme tänään organisoineet Arjen apua Paltamo -ryhmän facebookiin, jonka tarkoituksena on koordinoida vapaaehtoistoimintaa. Ollaan aktiivisia, ollaan rakentavia, ollaan ratkaisukeskeisiä, ollaan kärsivällisiä. Yhteisvoimin saamme asiat hoidettua myös poikkeusoloissa.

 

Muistutan, että kyseessä on maraton, ei pikamatka. Emme voi tietää vielä kuinka kauan poikkeusolot jatkuvat. Omasta jaksamisesta ja henkisestä kestokyvystä on hyvä pitää kaikkien nyt erityistä huolta.

Tsemppiä kaikille!

Pasi Ahoniemi
kunnajohtaja

Takaisin uutisiin