Korpitien koulun yrittäjyyspäivässä tekemisen meininki

Korpitien koulun yrittäjyyspäivässä tekemisen meininki

Tiistaina 1.6. Korpitien koulun alakoulun 2.-5. luokkalaisille järjestettiin yrittäjyysaiheinen pajapäivä. 2.-3. luokkalaiset suunnittelivat itse yrityksiä, jotka toimivat leikkirahalla. 4.-5. luokkalaisille järjestettiin mm kaupunkisuunnittelua, ammatteihin tutustumista ja yritysideointia. Päivä oli onnistunut ja koulussa vallitsi tekemisen meininki. Päivä päättyi yhteiseen Kahoot-tietovisaan. Myös 7. ja 9. luokkalaisilla oli saman teeman mukaista toimintaa.

Veera kolmosluokalta oli haastateltaessa käynyt jo kolmessa yrityksessä. Veeran mielestä kioski oli paras. Kioskissa myytiin ananas- ja vadelma limpparia, joka oli ostajien suosikki. Sen lisäksi myynnissä oli erilaisia karkkeja. Tervatori Paltamo oli sponsoroinut kioskille tuotteet.

Arkkitehtitoimiston rakennuksista kallein maksoi noin 60 000 euroa.    

Meikkistudio meikkasi muita ihmisiä. Liiketoimet näyttivät sujuvan hyvin. Näiden lisäksi oli mm. nallesairaala ja eläinmyymälä. Myös liikuntapalveluja tarjoavia yrityksiä löytyi kaksi.

4.-5. luokan oppilaat suunnittelivat yhdessä pajassa viihtyisää kaupunkiympäristöä. Oppilailla oli käytössä rakennuspisteitä, joilla oppilaat suunnittelevat kaupunkiin tarvittavat palvelut.

Toisessa pajassa tutustuttiin eri ammatteihin. Yhdessä mietittiin, mitä ominaisuuksia eri ammateissa tarvitaan ja miten tärkeitä eri ammattikuntien toiminta on toimivassa kunnassa.

Kolmannessa pajassa taas suunniteltiin yritysideoita tyhjään liikekiinteistöön. Oppilaat suunnittelivat hyvin monipuolisia yrityksiä.

Olipas se kiva koulupäivä!


Reporttereina toimivat Tinja, Miisa, Juha ja Kalle

 

 

Takaisin uutisiin